Evenals Rita en Andreas dragen ook verschillende bezoekers de Zillertaler kostuums met de nodige Tiroolse trots. Foto: Jan Hendriksen.
Evenals Rita en Andreas dragen ook verschillende bezoekers de Zillertaler kostuums met de nodige Tiroolse trots. Foto: Jan Hendriksen. (Foto: )

Lentefestival der Volksmuziek verdient meer publiek

RUURLO – De stemming zit er zaterdagavond tijdens het 'Frühlingsfest der Volksmusik', ofwel het 'Lentefestival van de Volksmuziek' er na een half uur al goed in bij het publiek. De voetjes gaan bij sommige bezoekers al van de vloer. Met dank aan het Oostenrijkse duo Rita & Andreas.

Door Jan Hendriksen

Op de grote transportwagen die achter een van de bedrijfsgebouwen bij boerderij De Brouwer in buurtschap De Brouwershoek aan de Höfteweg, die tot een sfeervolle 'concertzaal' is omgetoverd, staat opgesteld prijkt het duo levensgroot met als motto 'Die Stimmen aus dem Zillertal'. Op persoonlijke titel had het Ruurlose echtpaar Henk en Truus van den Berg het Oostenrijkse tweetal naar de Achterhoek gehaald. Als liefhebbers van de Oostenrijkse 'volksmuziek' steekt het tweetal eens een de zoveel jaar hun nek uit met de organisatie van een muziekfestijn op en rond hun boerderij. Bijna jaarlijks bezoeken Henk en Truus van den Berg als grote liefhebbers van de 'volksmuziek' een muziekfestival in Oostenrijk. Rita & Andreas vormen een duo uit het Oostenrijkse Zillertal. Zij namen met heel veel passie het publiek zaterdagavond mee op hun muzikale reis en blonken volgens het publiek uit door hun muzikale veelzijdigheid en diversiteit.

Gedrevenheid
"En dat had meer publiek verdiend. Wat een actie en muzikale gedrevenheid. Ongekend. Ze hebben nu al bijna twee uur gespeeld. Waar kom je dat nog tegen", zo verklaart Ruurloër Johan Oltvoort tijdens de pauze. Evenals Rita en Andreas dragen ook verschillende bezoekers de Zillertaler kostuums met de nodige Tiroolse trots. Zo ook Truus en Henk. Zondag is het podium het domein voor Die Stadlfreunde. Een vijfmansformatie uit Twente met een grote voorliefde voor de Oostenrijkse 'Volkstümliche Musik en Oberkrainermusik'. Met twee Steirische harmonica's, een gitaar, een bas, een bariton en diverse Oostenrijkse elementen scoren ze overal. Ook in Ruurlo.

Ook nu had het muziekfestijn wat meer publiek verdiend. Naast de vlotte polka's en Zillertaler Boarischer muziekstukken, worden er door Die Stadlfreunde ook walsen gespeeld.

En ook bekende schlagers werden ten gehore gebracht. Zij doen dit samen met Hermien Kuenen en Ans Bekhuis, een muziek duo uit het Overijsselse Geesteren. Hermien Kuenen is Ruurlose van geboorte. Hun repertoire bestond zondag voornamelijk uit Steirische harmonicamuziek en schlagers.

Lees ook

Meer berichten