Ook een aantal bedrijven hebben gedoneerd. De logo's staan op het spandoek en op rugzijde van het shirt van Henk Bannink. Foto: PR.
Ook een aantal bedrijven hebben gedoneerd. De logo's staan op het spandoek en op rugzijde van het shirt van Henk Bannink. Foto: PR.

Henk Bannink gaat Alpe d'Huez beklimmen

Algemeen

RUURLO – Ruurloër Henk Bannink (65) doet donderdag 6 juni mee aan de Alpe d'Huzes omdat hij gelooft dat iedereen samen kan werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker en dat iedereen de ellende van deze nare ziekte bespaard blijft.

Door Jan Hendriksen

Een op de drie mensen krijgt kanker. Iedereen krijgt er in zijn/haar omgeving mee te maken. Jaarlijks sterven 43.000 mensen aan kanker. "Kankerbestrijding en aandacht voor de kankerpatiënt zijn hard nodig. Alpe d'Huzes is opgericht met als doel om de onmacht die ontstaat bij kanker om te zetten in kracht. Met als motto 'opgeven is geen optie'. Dat doet men door de Alpe d'Huez, bekend uit De Tour de France, wandelend, (hard)lopend of fietsend tot zes keer te bedwingen. Henk Bannink heeft het laatste half jaar veel getraind om de Alpe d'Huez te kunnen beklimmen. Minimaal drie keer per week een uur spinning. "Verder heb ik het laatste half jaar heel wat kilometers op mijn racefiets afgelegd. Ook op de Holterberg om een beetje gevoel te krijgen voor het klimmen. Ik wil mijn steentje bijdragen voor dit goede doel en zoveel mogelijk geld middels donaties op te halen voor het KWF", aldus de Ruurloër.

Intussen hebben al vele mensen: familie, vrienden, buren, bekenden, oud-collega's en zelfs onbekenden gedoneerd waar Henk ontzettend blij en trots op is. "Mijn donatie bedrag staat op dit moment (16 mei) op 1557 euro. Het streefbedrag is 2500 euro." Ook een aantal bedrijven heeft gedoneerd. De logo's staan op het spandoek en op rugzijde van het shirt van Henk. Het spandoek zal ook mee gaan naar de Alpe dúZes en daar langs de route komen te hangen. Henk Bannink: "Ik wil iedereen die met welk bedrag dan ook heeft gedoneerd of nog gaat doneren, heel hartelijk hiervoor bedanken. "Ik ga mijn uiterste best doen."

Iedereen die het initiatief van Henk en Alpe d'Huzes een warm hart toedraagt kan nog doneren tot 6 juni zodat het bedrag nog groter wordt. Doneren kan via: www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/henkbannink/alpe.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant