De deelnemers aan de dauwvaart met de Berkelschippers kunnen terugwandelen over het prachtige landgoed. Foto: Han ten Brinke
De deelnemers aan de dauwvaart met de Berkelschippers kunnen terugwandelen over het prachtige landgoed. Foto: Han ten Brinke

Dauwvaren met de Berkelschippers

Algemeen

BORCULO - Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, kunnen liefhebbers 's morgens in alle vroegte met de Berkelzomp Jappe in Borculo een dauwvaart maken met daaraan gekoppeld een vroege ochtendwandeling. De Berkelschippers combineren zo het traditionele dauwtrappen met een dauwvaart.

De vaart gaat, door dauwsluiers en ontwakende flora en fauna, over de Berkel tot de stuw bij Landgoed Beekvliet. Daar stapt men van boord voor een wandeling terug naar Borculo, waarbij men via mooie en rustig gelegen wandelpaden de prachtige natuur van Landgoed Beekvliet en het Stelkampsveld.

Er is keuze uit beschreven wandelroutes variërend van circa vier tot circa negen km lengte. Men wandelt in zijn eigen tempo en kan zo in alle rust genieten van een vroege voorjaarsmorgen. De wandelroutes gaan door kwetsbare natuur en over boerenerven. Honden kunnen daarom niet toegelaten worden. Wie echt niet wil wandelen, kan met de Berkelschippers terugvaren naar de zompenloods.

Er wordt gevaren bij een opgave van minimaal tien deelnemers. De afvaart van de Jappe is om 06.30 uur vanaf de haven bij de Zompenloze, Graaf Wichmanstraat 48a in Borculo. De kosten voor dit arrangement bedragen tien euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar betalen vijf euro per persoon.Aan boord krijgen de passagiers een kop koffie of thee en een broodje.

Aanmelden kan bij toeristische Informatie Borculo via tel. 0545 271 966 of bij geen gehoor de Berkelschipper, tel. 06-50428354.


www.stichtingberkelzomp.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant