Het AGK. Foto: PR
Het AGK. Foto: PR (Foto: )

AGK Borculo is klaar voor Mozart

BORCULO - Het Achterhoeks Gemengd Koor (AGK) Borculo maakt op zaterdagmiddag 25 mei deel uit van een uniek muziekevenement. Het koor zal dan in de monumentale Walburgiskerk in Zutphen de Missa Brevis KV275 van Mozart ten gehore brengen. Onder de titel 'Mozart in Zutphen' zingen achttien – voornamelijk Oost-Nederlandse - koren alle achttien missen van Mozart in genoemde kerk. Het evenement vindt plaats van donderdag 23 tot en met zondag 26 mei. De – vooraf geselecteerde - koren worden alle begeleid door het Parnasssus ensemble. Vier bekende solisten, waaronder Johannette Zomer en acht jonge, aanstormende talenten, verzorgen de solopartijen.

Via een email naar secretaris@agk-borculo.nl kunnen liefhebbers een kortingscode ontvangen. Een kaartje 1e rang (middenschip) kost dan 20 euro en voor de 2e-rang betaalt men 17,50 euro inclusief een kopje koffie of thee. De entreekaarten kan men bestellen via www.mozartinzutphen.nl.
Het AGK dat dit jaar haar 50-jarig jubileum viert , werkt ook al weer aan een volgend concert. "Ons 50-jarig jubileumjaar zit boordevol activiteiten" vertelt Rob. "Op 31 maart hadden we met het eveneens jubilerende koor De Lofstem en het Borculo's Mannenkoor in Muziekcentrum Borculo een zeer geslaagd driekoren-concert. Op woensdag 5 juni starten we met het instuderen van het Gloria van Vivaldi in opmaat naar het jubileumconcert in november. Dan zingen we zowel de Missa Brevis als het Gloria van Vivaldi.". Voorzitter Rob, zelf tenor, hoopt nog wel op wat extra stemkracht bij de mannenpartijen. Zowel bassen en tenoren zijn vanaf juni van harte welkom mee te repeteren en mee te zingen met het concert in november.


www.agk-borculo.nl

Meer berichten