Amicitia speelt op 2 juni. Foto: PR
Amicitia speelt op 2 juni. Foto: PR (Foto: )

Weekend vol sport, muziek en plezier in Geesteren

GEESTEREN - In het weekend van 31 mei tot en met 2 Jnui staat sportpark De Brouwer van GSV '63 volop in het teken van voetbal en muziek.

Op vrijdag 31 mei zullen alle jeugdspelers afscheid nemen van het seizoen 2018/2019. Dit gebeurt al jaren op een traditionele wijze door alle jeugdspel(ster)s een wedstrijdje te laten spelen tegen hun ouders of verzorgers. En aansluitend zullen ze hun krachten meten vanaf de penaltystip.

Op 1 juni is de zevende editie van de Nacht van Geesteren. Dit is een 7 tegen 7-voetbaltoernooi waarbij sportiviteit de boventoon voert. De zeventallen worden door deelnemers zelf samengesteld. Er zijn twee categorieën: de wat- en de halfwat-klasse. De wat klasse wordt gevormd door teams die echt voor de felbegeerde bokaal gaan. Het recreatieve voetbal speelt in de half wat klasse. Om het sportieve karakter van het toernooi te benadrukken is de belangrijkste prijs van het toernooi de roze schoen. Dit is de sportiviteitsbeker. Daarvoor worden alle teams door scheidsrechters beoordeeld op sportiviteit en hun gedrag in het veld. Na afloop van de finales is er aansluitend een groot feest op het sportpark met medewerking van de band GUTS die het afscheidsconcert geeft. Met 26 teams is het toernooi helemaal vol.
Toeschouwers zijn natuurlijk welkom. Het toernooi begint om 17.00 uur.
De laatste dag, 2 juni, neemt muziekvereniging Amicitia de regie over met het Maifest. Vanaf een uur of één geeft Amicitia een luchtig optreden met muziek voor elk wat wils. Dit jaar is er een potpourri van verschillende soorten Nederlandse, Duitse en Engelstalige muziek waarbij enkele gastspelers en de nodige vocale gasten acte de présence zullen geven. Aansluitend aan het concert van muziekvereniging Amicitia verzorgt Take Some de afsluiting van een weekend vol muziek, sport en gezelligheid.

Meer berichten