De winnaars van de Open Koppelwedstrijd 2019. Foto: PR
De winnaars van de Open Koppelwedstrijd 2019. Foto: PR

Open Koppel aan de stadsgracht gewonnen door Bargerman/Van Rijssen uit Borculo/Zeewolde

GROENLO - Een van de 'klassiekers' onder de viswedstrijden in het oosten van Nederland is voor vele vissers nog altijd de Open Koppel wedstrijd aan de Grolse stadsgracht. Maar dit jaar waren er ook veel viswedstrijden in de buurt op dezelfde dag en dan moeten vissers een keuze maken. Toch hadden zaterdag 11 mei zestien koppels de weg gevonden naar de boorden van de gracht in Groenlo.

Steevast is er een aantal deelnemers uit Brabant, ook dit keer weer. Zo was Lud Wever weer van de partij. Deze geweldenaar heeft een fraai rijtje kampioenschappen op zijn lijstje staan. Hij werd tien keer Brabants, twee keer Gelders en twee keer Limburgs kampioen. Hij werd twee keer Nederlands kampioen en in 1986 behaalde Wever met zijn wereldtitel in Straatsburg het hoogste wat je als sportvisser kunt bereiken. De inwoner van Boxmeer kreeg er in november 2018 tijdens het Sportvisserij Nederland Topsportgala in Papendal de oeuvreprijs voor. De Grolse stadsgracht wordt door de viswedstrijden van de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) met zulke prominente deelnemers op de landelijke viskaart gezet.

De wedstrijd
Al vroeg was het verzamelen geblazen in de kantine van de Grolse Boys. Voorzitter Erik Mentink heette iedereen welkom en wenste de vissers een goede vangst, De loting had een vlot verloop zodat iedereen op tijd naar de stadsgracht kon om de gelote visplek in te richten. Er was gekozen voor twee vakken, te weten Hertenkamp/Brouwersnös en de Houtwal. Na het beginsignaal werden al snel de eerste vissen gevangen maar het was schrapen, zoals een deelnemer het na afloop verwoordde. Niet voor het koppel Rene Wilderink en Tonni Gerhards die maar liefst tien brasems en nog een aantal voorns wisten te vangen. Uiteindelijk goed voor bijna 17 kilo aan vis. Maar doordat er gevist werd op aantallen en gewicht leverde dit hun toch niet een plek op bij de eerste vijf, zij werden zesde. Uiteindelijk waren het Henk Bargerman en Dick van Rijssen uit respectievelijk Borculo en Zeewolde die met de eerste prijs aan de haal gingen. Zij vingen 44 vissen met een gewicht van 1925 gram. Op de voet gevolgd door Joop Jansen en Theo Pelgrim uit Brummen met 99 vissen en 1690 gram aan vis.

Prijzen
Na afloop vond er een gezellig samenzijn plaats in de kantine van de Grolse Boys en konden de prijzen worden uitgereikt. Erik Mentink: "Al met al kan worden terug gekeken op een zeer geslaagde Open Koppel aan de Grolse stadsgracht."

Uitslag
1 Henk Bargerman – Dick van Rijssen 44 vissen 1915 gram 1 punt
2 Joop Jansen - Theo Pelgrim 99 vissen 1690 gram 1 punt
3 Remco Weijers - Wil Weijers 51 vissen 1285 gram 2 punten
4 Lud Wever - Jan Tunnessen 41 vissen 1690 gram 2 punten
5 Jan Dannenberg - Gerard Baan 40 vissen 1745 gram 3 punten
De volledige uitslag is te vinden op de website.

Binnenkort brengt de GHV nieuws over het jeugdvissen en een bijzondere serie viswedstrijden die eraan zit te komen, namelijk de Open Zomeravond competitie waar de hengellengte maximaal vijf meter mag bedragen.


www.visseningroenlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden