Leco van Zadelhoff aan het werk onder de preekstoel van de Dorpskerk. Foto: Jan Hendriksen
Leco van Zadelhoff aan het werk onder de preekstoel van de Dorpskerk. Foto: Jan Hendriksen (Foto: )

Inspirerende avond met Leco van Zadelhoff in Dorpskerk

RUURLO – "Een interessante en uitermate leerzame inspirerende avond als het gaat om styling en tips in lang en kort haar. En een make-up demo waar alle aspecten in werden belicht. En dat allemaal op een unieke niet alledaagse locatie. En dat maakte deze avond tot wel een heel bijzondere." Anja Lievestro van Swift Hairfashion uit Ruurlo was woensdagavond na afloop van een demo met de bekende stylist, visagist, kapper en presentator Leco van Zadelhoff vol lof over de laatste demoavond van Het Kapperskollektief seizoen 2018-2019 die in een volle Ruurlose Dorpskerk plaatsvond.

Door Jan Hendriksen

Het Kapperskollektief is een groep van twaalf enthousiaste kapsalons uit Oost Nederland met personeel uit onder meer Ruurlo, Vorden, Hengelo (2), Zutphen, Warnsveld, Terborg en Borculo. Al vele jaren worden er door het collectief gezamenlijke maandelijkse management- en vaktechnische trainingen gehouden in Gastronomie De Luifel in Ruurlo. Aan het slot van het seizoen kiest men altijd voor een bijzondere locatie. "De Dorpskerk leent zich daarvoor uitermate goed. Dat bewees de Trendshow van Teunissen Mode in november vorig jaar al", aldus Anja Lievestro. Het Kapperskollektief heeft als doel gezamenlijke vakkennis op peil te houden. "En dat doen we met vaktechnische trainingen voor het personeel door aansprekende Nederlandse kappers uit te nodigen zoals dit seizoen Yolly ten Koppel, Petra van den Burg, Bert de Zeeuw en Patrick Kalle. De trainingen voor de ondernemers zijn dit seizoen onder andere gegeven door de bekende kapper inspirator Wolfgang Peppmeier en door "Harrie Jager van de brancheorganisatie ANKO. Daarnaast maken wij gebruik van de ervaringen van elkaar. We delen veel kennis met elkaar", zo verklaart voorzitter Aljan Talens van Het Kapperskollektief tijdens de demo. Hij is eigenaar van Aljan Talens Haarmode in Warnsveld.

Masterclass
De laatste seizoensavond wordt meestal anders ingevuld dan gebruikelijk. "Vandaar dat we vanavond gekozen hebben voor een masterclass van de bekende kapper en visagist Leco van Zadelhoff. Daarbij willen we dat graag in een extra inspirerende omgeving doen. Vandaar de keuze voor de Dorpskerk", aldus Anja Lievestro. De avond was ook opengesteld voor niet-leden om zo andere collega's ook eens op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met het Kapperskollektief. Aljan Talens: "Daarbij is onze hoop ook nog dat er wellicht enkele nieuwe leden uit voort kunnen komen."

Leco van Zadelfhoff (51) begon zijn loopbaan op achttienjarige leeftijd bij een lokale kapper in Harderwijk. Binnen een jaar haalde hij zijn kappersdiploma. Al snel daarna ging hij werken voor Veronica waar hij Leontine Borsato leerde kennen. Als visagist voor Veronica reisde hij veel samen met Borsato voor het opnemen van commercials en promotionele fotoshoots. Ook is Van Zadelhoff werkzaam als schrijver. Hij bracht inmiddels al een aantal boeken uit. Van 2004 tot 2012 was hij wekelijks te zien als mode- en lifestyle deskundige in RTL Boulevard en van 2012 tot 2015 in Shownieuws. Van Zadelhoff lanceerde ook een eigen brillenlijn, is het gezicht van L'Oreal Professionnel Nederland en was het gezicht van de Robijn commercials en nu nog de vaste visagist van vele bekende artiesten. De kleding tijdens deze speciale demo bijeenkomt werd verzorgd door Focus Fashion en de bloemdecoraties door Bloem en Dingetjes uit Ruurlo en de speciale lichteffecten door Elektrotechnisch bureau Laarman uit Den Ham. 

Meer berichten