André Eisink weer kampioen van 't Stokpaard

André Eisink weer kampioen van 't Stokpaard

RUURLO – Op de algemene ledenvergadering op 7 mei ontving André Eisink uit de handen van voorzitter Maurits van Uhm de beker van het kampioenschap van schaakvereniging 't Stokpaard.

André Eisink bleek na dertig competitieavonden met 20,5 punten net als vorig jaar weer de sterkste. Albert Vasse heeft hem dit seizoen behoorlijk op de hielen gezeten, hij werd tweede. De top zes van de competitie ziet er als volgt uit: 1. André Eisink, 20,5 wedstrijdpunten; 2. Albert Vasse, 20; 3. Jo Westerveld, 17; 4. Jan Geertsma, 16,5; 5. Ton Seleski, 16; 6. Wim Buiten, 12,5 punten. Albert Vasse ontving de jaarlijkse Lou Banda wisseltrofee vanwege het winnend afsluiten van het jaarlijkse snelschaaktoernooi begin januari. Wijlen Lou Banda, oud-lid van 't Stokpaard heeft deze prijs aan de club geschonken.

De PaardenSprong
Tijdens de vergadering werd nog een nieuwe wisseltrofee geïntroduceerd. Deze is bestemd voor de speler die ten opzichte van het voorafgaande clubjaar in de competitie in zijn/haar spel de grootste vooruitgang heeft geboekt. Voor het winnen van de competitie is het aantal wedstrijdpunten doorslaggevend; komt men een schaakavond niet opdagen, dan kan men ook geen punten winnen. Maar het gemiddeld aantal punten per partij (score – procenten) zegt veel over de sterkte van je spel. Wat dit betreft heeft Lucia Bluemers dit jaar haar score met maar liefst zestien procentpunten verbeterd. Zij ontving de bijbehorende PaardenSprong Trofee (deze naam is nog niet definitief). Als tweede eindigde Piet Plokker met 15 procentpunten, Bertus Beltman werd met tien procentpunten zeer verdienstelijk derde.
Het schaakseizoen is bij deze geëindigd. De schakers gaan zich opmaken voor de volgende competitie die start op de laatste dinsdag van augustus. Ook weer in 't Schietkroontje' achter café-restaurent De Keizerskroon in de Dorpsstraat in Ruurlo.

Meer berichten