Vuur maken hoort er bij, bij de scouting. Foto: PR
Vuur maken hoort er bij, bij de scouting. Foto: PR (Foto: )

Open inloopdag scouting Borculo

BORCULO - Op zaterdag 11 mei houdt scouting Borculo een open inloopdag op het terrein aan de Oude Diepenheimseweg 18a in Geesteren. Alle kinderen zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij scouting. Elke groep laat zien wat zij onder andere doen tijdens hun opkomsten. Kinderen mogen meedraaien met de groep of gewoon even een komen kijken, ouders zijn hierbij natuurlijk van harte welkom. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om te klimmen en af te dalen van de klimtoren, of naar beneden te zoeven met een kabelbaan.

De bevers (jongens en meisjes van 4 tot 7 jaar) zijn de jongste leden van scouting. Samen ontdekken ze spelenderwijs en vaak in thema de basistechnieken van scouting. Zo leren ze tijdens speurtochten iets over routetechnieken, maken ze onder begeleiding de eerste vuurtjes en bouwen ze met satéprikkers en spekjes hele kunstwerken. Van 14.00 tot 15.30 uur komt het opperhoofd van een indianenstam op bezoek. Hij gaat leren hoe je als echte indiaan leeft!

De welpen jong (jongens en meisjes van 7 tot 9 jaar) zijn (bijna) altijd buiten in het bos te vinden en gaan op avontuur. Ze gaan elke zaterdag onder andere spelletjes spelen in het bos, hutten bouwen, vuur maken, bouwwerken maken met palen en touw. Van 13.30 tot 15.30 uur gaan ze onder begeleiding van de leiding vuur maken en wat lekkers bakken.

De welpen meisjes oud (meisjes van 9 tot 12 jaar) zijn al redelijk zelfstandig. Ze houden zich steeds meer bezig met de wat uitdagender scoutingtechnieken, zoals op verschillende manieren vuur maken en houten bouwwerken knopen. Dit doen ze vaak buiten, maar soms zijn er ook activiteiten binnen. Van 09.30 tot 11.30 gaan ze een spel doen dat te maken heeft met de weg vinden en daarna gaan ook zij iets lekkers maken op het vuur.

De welpen jongens oud (jongens van 9 tot 12 jaar) doen veelal hetzelfde als de welpen meisjes oud, maar natuurlijk veel meer gericht op de jongens.
Van 13.30 tot 15.30 gaan ze iedereen leren hoe je vuur moet maken.

De scouts (jongens en meisjes van 12 tot 15 jaar) ligt de nadruk echt op de zelfstandigheid. De scouts lopen zelf een route, kunnen zelf een kampterrein opbouwen en kunnen zelf op een kampvuur hun avondeten koken. Daarnaast gaan ze natuurlijk ook klimmen, paintballen, vlot bouwen of lekker het bos in. Van 09.30 tot 11.30 gaan ze zelf een vuur maken en daar ook wat op bakken.

Hierna worden ze de explorers (jongens en meisjes van 15 tot 18 jaar), zij draaien hun opkomsten op vrijdagavond van 19.30 tot 21.30. Daarna komen de pioniers (dames en heren van 18 tot 23 jaar), zij draaien eens keer per twee weken hun opkomst ook op vrijdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden