Lochems burgemeester Van 't Erve met acht van de gedecoreerden. Rechts achter Johan Meijer. Foto: Gemeente Lochem, Arjan Gotink.
Lochems burgemeester Van 't Erve met acht van de gedecoreerden. Rechts achter Johan Meijer. Foto: Gemeente Lochem, Arjan Gotink.

Johan Meijer uit Barchem Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Algemeen

BARCHEM - In de raadszaal van het gemeentehuis in Lochem klonk vorige week donderdag negenmaal 'Het heeft zijne majesteit behaagd……….' uit de mond van burgemeester Sebastiaan van 't Erve. Eén van die eerbetuigingen was voor Johan Meijer (73) uit Barchem, die net als zeven andere inwoners van de gemeente Lochem werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Wim ter Meulen (73) uit Almen mag zich voortaan zelfs Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De negende gedecoreerde, Peter van der Steege uit Gorssel, moet nog even wachten op zijn lintje: hij verblijft in het buitenland.

Door Jan Hendriksen

Johan Meijer is al 39 jaar voorzitter van Biljartvereniging Exel. Hij heeft het samengaan van de biljartbonden begeleid en speelde daarbij een voortrekkersrol. Daarnaast is hij al meer dan dertig jaar Competitieleider Driebanden en Competitieleider Persoonlijk Kampioenschap Driebanden van de Biljartbond Lochem/Goor. De Barchemer zorgde er onder andere voor dat het verenigingsleven het sociale leven in Exel positief beïnvloedde, door iedereen welkom te laten zijn. Verder is Johan Meijer vrijwilliger bij het woon-zorgcentrum Anke Marjolein van Stichting De Lichtenvoorde in Lochem en ook zorgt hij ervoor dat cliënten met de rolstoelbus naar activiteiten kunnen. Daardoor kunnen zij deel blijven uitmaken van de maatschappij.
Johan Meijer is medewerker montage en demontage bij Rent-a-Tent. Hij bezoekt enkele weken per jaar samen met een bouwteam campings in Europa en bouwt tenten op en af. Deze accommodaties levert hij tip top af. Samen met zijn vrouw is hij vrijwilliger bij de Stichting Vrienden Woonplus Barchem en schenkt hij koffie aan ouderen in de koffiekamer van het Station in Barchem. Ook was Johan Meijer bijna 24 jaar lang lid van de (vrijwillige) Brandweer Lochem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant