De winnende teams van de Kerst Zwart en Willibrord die Ruurlo op het regionale schoolvoetbaltoernooi vertegenwoordigen. Foto: Jan Hendriksen
De winnende teams van de Kerst Zwart en Willibrord die Ruurlo op het regionale schoolvoetbaltoernooi vertegenwoordigen. Foto: Jan Hendriksen

Kerst-Zwart, Willibrord en Driesprong winnaars schoolvoetbal

Algemeen

RUURLO – Het plezier bij de jongens en meiden was er absoluut niet minder om. Maar toch, het deed wel enigszins afbreuk aan de sfeer. De editie 2019 van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi op Koningsdag voor de Ruurlose basisscholen van de Activiteitencommissie van voetbalvereniging Ruurlo op sportpark 't Rikkelder gaat de boeken in als het 'natste toernooi' ooit. Nog nimmer regende het in de inmiddels ruim veertigjarige geschiedenis zolang tijdens het toernooi.

Door Jan Hendriksen

Zowel de finalewedstrijd bij de jongens als meisjes gingen tussen teams van dezelfde basisscholen. In de jongenspoule werd de finale tussen de Kerst Zwart 1 en Kerst Zwart 3 gespeeld. De meisjesfinale vond tussen Willibrord 1 en 2 plaats. Een zeer opvallend feit. In beide finaleduels van twintig minuten werd er niet gescoord. Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen. Bij de jongens was het Jason Koers die voor de Kerst Zwart 3 de alles beslissende strafschop in de touwen schoot. Bij de meisjes besliste Tessa Heezen de serie in het voordeel van de Willibrordus 1 (4-3). Beide winnende teams die onder leiding stonden van de leiders Erwin Mijnen en Maarten Willemsen (Kerst Zwart) en Arjan te Veldhuis, Arian Timmerman en Gert-Jan Spenkeling (Willibrord) vertegenwoordigen Ruurlo op het Regionale Schoolvoetbaltoernooi dat op woensdag 15 mei op sportpark De Wildbaan van VV Reünie in Borculo plaatsvindt.

Verminderd
Aan het toernooi 2019 namen elf teams deel: vijf jongens-, vier meisjes- en twee gemengde teams. Dat waren er vijf minder dan vorig jaar toen nog zestien teams zich hadden aangemeld. Dit verminderde aantal had mede te maken met het feit dat de teams volgens het nieuwe KNVB reglement voor schoolvoetbal niet meer uit zeven maar uit naar uit acht spelers moeten bestaan.

Gemengd
Het gemengde team van Wonderwijs had zich op het laatste moment voor het toernooi afgemeld. En zo kon het zijn dat de gemengde finale tussen de Kerst Zwart en De Driesprong direct de alles beslissende wedstrijd was die in het voordeel van De Driesprong werd gewonnen. Omdat het regionale toernooi alleen uit jongens- en meisjesteams bestaat mag De Driesprong niet aan dit toernooi deelnemen. Het waren voorzitter Henry Meutstege van VV Ruurlo en Ineke Nijen Es van Oranjevereniging Ruurlo die de prijzen uitreikten. Als scheidsrechters waren Tristan Wessels, Sjimmie Buitink, Willy Scheper en Kees Avé actief. Het wedstrijdsecretariaat en -leiding werd gevormd door Peter Eggink, Christiaan Effting en Lisa Willink.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant