Het winnende biljartteam: De Tapperij D. Foto: PR
Het winnende biljartteam: De Tapperij D. Foto: PR

Tapperij D winnaar Ruurlose biljartcompetitie

Algemeen

RUURLO – Het biljartteam De Tapperij D is winnaar geworden van de biljartcompetitie 2018-2019 van de Biljartbond Ruurlo. In de laatste wedstrijd won De Tapperij D van Lievestro A met 35 – 31.

Even leek het nog spannend te worden omdat De Tapperij D in de laatste competitieronde de eerste twee partijen verloor en er toen al zeven verliespunten waren en de voorsprong op de Tapperij A zodoende maar twee punten meer bedroeg. Maar toen was Gerard Mulderije aan de beurt en die had totaal geen last van de kampioen-druk en wist zijn partij met overmacht te winnen in twaalf beurten met een gemiddelde van 4.83 punten. Hierna moest Wim van Dorrestein nog spelen en ook hij maakte geen fout en won zijn partij nipt van Jan Lievestro. Hierdoor kon het team niet meer worden achterhaald. De overige spelers van het winnende team zijn Gerrit Hakken Maik Wezinkhof en Johan Rouwenhorst. Het team dat vorig jaar nog speelde als Kasteel A moest vanwege de sluiting van café 't Haantje op zoek naar een nieuwe locatie. Deze werd gevonden bij café-restaurant De Tapperij waar inmiddels twee biljarttafels staan waardoor alle spelers van Kasteel over konden naar De Tapperij. Dat ze snel aan hun nieuwe onderkomen gewend waren bleek al snel want ze werden direct kampioen en mogen de wisselbeker voor een jaar in hun prijzenkast zetten.

Dinsdag 23 april was bij café-restaurant De Keizerskroon de algemene ledenvergadering van de Biljartbond Ruurlo waar tevens de prijzen werden uitgereikt. De eindstand van de Ruurlose biljartcompetitie 2018-2019 is als volgt 1. De Tapperij D; 2. De Naober A; 3. De Tapperij A; 4. De Tapperij C; 5. Lievestro A; 6. De Tapperij B; 7. De Naober C; 8, Lievestro B; 9. De Naober B; 10. De Kroon A.

Waardevol
Ook werden de prijzen uitgereikt aan de meest waardevolle spelers van deze competitie. De eerste plaats was voor Wim Koenrades van de Tapperij C, tweede werd Wim van Dorrestein van de Tapperij D en derde Gertie Coerman van de Naober A. In zijn slotwoord riep Frits Berendsen van de Biljartbond Ruurlo iedereen op om ook in december weer mee te spelen met het kampioenschap van Ruurlo. De strijd om dit kampioenschap wordt gespeeld in alle lokaliteiten en de finales worden gespeeld bij De Tapperij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant