Traditie en vernieuwing ineen bij Volharding. foto: PR
Traditie en vernieuwing ineen bij Volharding. foto: PR (Foto: )

Volharding kijkt om en vooruit

Sing-A-Long concert bij 85-jarig bestaan: traditie en vernieuwing in één

BORCULO - Met een uniek Sing-A-Long-concert en een daverend feest laat Muziekvereniging Volharding het aan iedereen weten: de Borculose vereniging bestaat 85 jaar en dat wordt groots gevierd. In het concert combineert de Borculose vereniging tradities en vernieuwingen, en het feest wordt opgeluisterd door de band Reflexxion uit Goor.

"Begin vorig jaar (januari 2018) zijn we een vernieuwingstraject gestart bij de vereniging. Wat daarvan al zichtbaar is geworden zijn de nieuwe pakken, de website en het nieuwe logo dat we dragen", aldus Stefan Woestenenk, de voorzitter van Volharding. "Achter de schermen zijn we druk bezig met onze visie verder te ontwikkelen. Plezier, zichtbaarheid en eenheid vormen daarbij de rode draad. Zo zijn we de samenwerking aangegaan met Muziek&Kunstwijs en het Segnocollectief (voorheen de Triangel) om de scholen in Borculo te voorzien van muzieklessen. Onlangs nog mochten we ons eerste schoolorkest ontvangen in het Muziekcentrum, en dat was echt fantastisch!"
Het bedenken van concerten is altijd lastig. Er moet voor iedereen een uitdaging zijn en tevens, het belangrijkste element: veel plezier. "Dit concert is eigenlijk wel een mooie mengelmoes van oud en nieuw". Het programma voor de pauze bevat dan ook de huldiging van de jubilarissen van Volharding, die tussen de vijf en veertig jaar lid zijn. "Die 35 jaar verschil is het meest interessant, zet ze bij elkaar en je leert er ontzettend veel van hoe men in de vereniging staat".
Na de pauze is het dan echt het woord aan de harmonie samen met de band Reflexxion. De echte Hollandse meezingers mogen natuurlijk niet ontbreken op deze avond. Maar ook Bruno Mars, Chi Coltrane en Tina Turner komen voorbij. "Het is natuurlijk de bedoeling dat de hele zaal gezellig mee gaat zingen onder het genot van een drankje. Natuurlijk is niemand verplicht om te zingen haha, ik ben zelf ook geen goede zanger.. Maar daar is wel het concert voor opgezet." Ook de slagwerkgroep zal de samenwerking aangaan met de zangers van de band. De avond word gecompleteerd met het leerlingenorkest en de twirlsters.

Twirlen bij Volharding
"We hebben een tweetal maanden geleden een goed gesprek gehad met onze majorettes en twirlsters, met daarbij ook de ouders van de jongste meiden. Een avond met elkaar de gelegenheid om eens te brainstormen over allerlei zaken. Daaruit is voortgekomen dat we de naam majorettes veranderd hebben in twirlen", vertelt Woestenenk. Twirlen is een combinatie van ritmische gymnastiek, turnen, ballet en majorette. Zowel bij majorette als bij twirlen word er gewerkt met de baton. Jaarlijks doen de meiden mee met wedstrijden georganiseerd door de NTSB/KNMO. "Eén van onze jubilarissen tijdens het concert is al meervoudig Nederlands kampioen geworden, en daar zijn we natuurlijk heel erg trots op", aldus de voorzitter. Voor wie al nieuwsgierig is geworden, de trainingsavond is op donderdag van 18.30 uur tot 20.30 uur.

Vrienden van Volharding
"Naast de vele andere punten waar we aan werken of gaan werken staat zichtbaarheid ook hoog in het vaandel. We willen de betrokkenheid met Borculo vergroten en goed/beter onderhouden. De omschakeling van donateurs naar Vrienden van Volharding is daar de aanzet voor geweest", zegt Woestenenk. "Naast de financiële bijdrage, waar we heel erg blij mee zijn uiteraard, willen we meer kunnen bieden. Zo gaan we tweemaal per jaar een nieuwsbrief versturen om onze Vrienden goed op de hoogte te houden. Ook krijgen ze uitnodigingen voor onze grote concerten."
Voor het Sing-A-Long concert ontvangen alle Vrienden van Volharding binnenkort een mail met de eerste nieuwsbrief en met daarin een uitnodiging voor het concert. Wanneer deze uitnodiging meegenomen wordt ontvangen ze 50 procent korting op de entreeprijs. "De mail word massaal verstuurd dus de kans is aanwezig dat deze in de spambox terecht komt. Hou die daarom deze week goed in de gaten. Mocht er geen mail binnengekomen zijn kunnen we de namen nog altijd controleren bij de ingang, geen probleem." Ook zal er deze avond een stand aanwezig zijn met informatie over de Vrienden van Volharding.

Eindfeest met Reflexxion
Na het concert is het tijd voor het tweede deel: de feestavond, met muziek van de band Reflexxion. Dus na het concert kan er nog heel lang geborreld en gezongen worden: het zal voor iedereen een onvergetelijke avond worden.
Het Sing-A-Long concert op zaterdag 11 mei vindt plaats in het Muziekcentrum Borculo en begint om 20:00 uur. De zaal is om 19:30 uur open en de entree is 5 euro inclusief een kop koffie/thee.

Meer berichten