Herdenking op 4 mei in Ruurlo

RUURLO - In de Protestantse Kerk wordt op zaterdagavond 4 mei om 19.00 uur een bijeenkomst gehouden ter herdenking van burgers en militairen van het Koninkrijk der Nederlanden die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog waar ook ter wereld zijn omgekomen in oorlogssituaties maar ook bij vredesoperaties. De organisatie is in handen van de Raad van Kerken in samenwerking met Stichting 4-5 mei Commissie Ruurlo. Vanaf 18.45 uur krijgt iedereen de gelegenheid om een herdenkingskaars aan te steken.

De oecumenische herdenkingsbijeenkomst heeft als thema 'In Vrijheid kiezen'. Wethouder Marijke van Haaren van de gemeente Berkelland zal spreken. Na de bijeenkomst vertrekt om 19.37 uur een stille tocht vanaf het Kerkplein naar het monument op 't Rikkelder. De stoet wordt voorafgegaan door de Koninklijke Muziekvereniging Sophia's Lust. Om 19.58 uur wordt The Last Post geblazen. Om 20.00 uur nemen de aanwezigen twee minuten stilte in acht waarna er twee coupletten van het Wilhelmus worden gezongen. Hierna is er, terwijl koraalmuziek klinkt, gelegenheid tot het leggen van bloemen en kransen bij het monument. Leerlingen van de vier basisscholen in Ruurlo zullen, namens de basisscholen, een bloem bij het monument leggen.
Stichting 4-5 mei Commissie Ruurlo verzoekt alle inwoners van Ruurlo om van 18.00 uur tot 21.00 uur de vlag halfstok te hangen.

Meer berichten