Suzan Zieverink (l) werd Gelders kampioen vrouwen. Mirjam ter Maat eindigde als winnares in categorie.zes. Foto: PR
Suzan Zieverink (l) werd Gelders kampioen vrouwen. Mirjam ter Maat eindigde als winnares in categorie.zes. Foto: PR (Foto: )

Suzan Zieverink prolongeert Gelderse klootschiettitel

RUURLO - Beide hoofdprijzen tijdens de Gelderse klootschietkampioenschappen zijn zondag naar jeugdige sporters gegaan. Jurgen te Brake van KV Zwolle uit Groenlo won het kampioenschap bij de jongens/mannen en Suzan Zieverink van KV 't Broek uit Ruurlo al voor de derde keer bij de meisjes/vrouwen.

Het kampioenschap voor klootschieters uit de federaties Achterhoek en IJsselstreek werd georganiseerd in samenwerking met KV 't Woudhuis uit Apeldoorn. Het werd dit jaar voor de tweede maal gehouden in combinatie met de Achterhoekse kampioenschappen. Nieuw dit jaar was dat er voor het eerst een Gelderse titel te vergeven was voor de categorie 50+. De wedstrijdonderdelen waren negenhonderd meter straat, vijf schoten op het veld en drie schoten bij het zetten waarbij de verste telt.
Bij de jongens was er geen winnaar uit de gemeente Berkelland. Wel waren Jochem Rooks, Wouter Rooks (beiden Zwolle) en Stefan Langwerden ('t Broek) aan elkaar gewaagd. Vooral op straat was het bijzonder spannend. Jochem Rooks wist dit onderdeel met tien meter verschil te winnen van Stefan Langwerden. De negenhonderd meter werd door beiden in acht schoten overbrugd.
Bij de meisjes was alleen Suzan Zieverink ('t Broek) deelneemster. Zij wist de vrouwen goed partij te geven. Het onderdeel straat ging goed in acht schoten en 57,70 meter over de finish. Een score waar de vrouwen en vele mannen niet aan konden tippen. Zelf was zij minder tevreden over haar optreden op het onderdeel veld. Haar winnende afstand bij het zetten was 42,10 meter. Maar liefst elf meter meer dan de winnaar bij de vrouwen.

Bij de vrouwen in categorie vijf was de deelname uit Berkelland niet groot. Winnares werd kernploeg lid Marianne Westerink (Woudhuis). Gerry Westerink (Woudhuis) werd op gepaste afstand tweede in deze categorie. Inge Lubberding van KV Respelhoek uit Geesteren wist de derde plaats voor zich op te eisen. Categorie zes was een prooi voor Mirjam ter Maat (Eibergen) en Jannie Vliem (Dijkhoek) won voor Lidwien Zieverink ('t Broek) in categorie zeven. Categorie acht was een Achterhoeks onderonsje waarbij Marga Overgoor (Dijkhoek) de overige prijswinnaars duidelijk voorbleef. Tweede werd Heintje Langelaar en derde Marit Sijmons beiden van de Onderlingen uit Haarlo. Jannetje Roest (Onderlingen) uit Haarlo behaalde de titel in categorie negen (zeventig jaar en ouder).

Mannen
Bij de mannen categorie 5 (19-39 jaar) was het spannend. Geen enkele schutter was op alle drie de onderdelen de beste waardoor er een open wedstrijd ontstond. Jurgen te Brake (Zwolle) won met zeven schoten het onderdeel straat, voor Kenrick Bodde (Warnsveld) en Jos-Bert Aalbers (Trefpunt- Steenderen), beiden ook met zeven schoten. Kenrick Bodde werd tweede op straat maar kon dit niveau niet doorzetten op veld en zetten. Jos-Bert Aalbers wist het onderdeel zetten te winnen maar viel tegen op het onderdeel veld. Uiteindelijk bemachtigde Jurgen te Brake de titel in deze klasse.
In categorie zes mannen (40-49 jaar) waren drie schutters uit de Achterhoek aan elkaar gewaagd. Ze eindigden allen met hetzelfde aantal punten. Het onderdeel straat is dan doorslaggevend. Robert Schutten (Onderlingen) bleef Martin Beumer (Klein Dochteren – Lochem) en André Lutke Willink (Respelhoek) net voor. In categorie zeven (50-59 jaar) was Henk Lunneker (Klein Dochteren) alle overige deelnemers de baas. Hij won overtuigend voor Peter te Boome (Respelhoek) en Erik Jansen (Teuge). In categorie acht (60-69 jaar) was Jan Schreibelt (Respelhoek) die de titel opeiste, voor Herman Nijhuis (Onderlingen) en Bennie Tragter (Respelhoek). Harry Dolleman (Klein Dochteren) was de winnaar in categorie negen. Hij bleef nipt Jan Riphagen van EDKV voor.

Totalen
Nadat alle spelers binnen waren konden de totalen bij de vrouwen en bij de mannen opgemaakt worden om de Gelderse overall kampioen te kunnen feliciteren. Bij de meisjes/vrouwen werd evenals de vorige twee edities gewonnen door de achttienjarige Suzan Zieverink van KV 't Broek uit Ruurlo. Zij bleef Marianne Westerink (Woudhuis) verrassend voor. Bij de jongens/mannen werd Jurgen te Brake Gelders kampioen. Hij versloeg Kenrick Bodde en Jos-Bert Aalbers nipt. In de 50+ klasse was de titel bij de vrouwen duidelijk voor Marga Overgoor (Dijkhoek). Bij de mannen ging de 50+ titel naar met overmacht naar Henk Lunneker (Klein Dochteren).

Meer berichten