Het gevarieerde Koningsontbijt was in lijn met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en sloot aan op het thema van dit jaar: 'water drinken'. Foto: PR.
Het gevarieerde Koningsontbijt was in lijn met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en sloot aan op het thema van dit jaar: 'water drinken'. Foto: PR. (Foto: )

Kerst Zwartschool geniet van Koningsspelen 2019

RUURLO - Het begint inmiddels een goede traditie te worden: de deelname van alle leerlingen en leerkrachten van de Kerst Zwartschool aan de Koningsspelen.

Dat de Koningsspelen dit jaar een aantal weken eerder gevierd werden dan gebruikelijk heeft te maken met Goede Vrijdag en het feit dat Koningsdag dit jaar voor veel scholen midden in de meivakantie valt. Traditiegetrouw startte de dag met een gezellig gezamenlijk ontbijt in alle klassen.
Het gevarieerde Koningsontbijt was in lijn met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en sloot aan op het thema van dit jaar: 'water drinken'. Zo zaten er een smaakwaterpakketje en thee in het ontbijtpakket. Door alle gezonde voedingsmiddelen zoals snoeptomaatjes, appels, fruitspread, smeerkaas, brood en speltcrackers hadden de kinderen genoeg energie opgedaan om op het prachtig versierde plein van de school te starten met de Koningsspelen. In het kader van maatschappelijk belang werden restanten die ongeopend waren gebleven dankbaar in ontvangst genomen door medewerkers van de Voedselbank, die er hun cliënten weer blij mee kunnen maken.
Onder leiding van leerlingen van de groepen zeven en acht waren de overige leerlingen actief met diverse spelletjes en activiteiten. Naast de Koningsspelen liepen de kinderen van de groepen een en twee ook nog de Palmpasenoptocht. Er werd uit volle borst gezongen toen de bonte stoet door het dorp en over de vrijdagmarkt zijn rondje maakte. Het zorgde bij veel toeschouwers voor een brede glimlach op het gezicht. Nadat de kinderen uitgespeeld waren en alle leerlingen weer terug op school, werden de Koningsspelen afgesloten met het themalied van Kinderen voor Kinderen. Alle leerlingen hadden de choreografie van de Pasapas de afgelopen weken goed geoefend.

'Noabers'
Tot slot was er het afscheid van de fijne 'noabers' van de school: Henk en Annie Hofman. Zij hebben maar liefst 51 jaar naast de Kerst Zwartschool gewoond en zijn al die jaren ongelooflijk betrokken geweest bij de school. Zij hielden een oogje in zeil in het weekend en tijdens de vakanties. En altijd kon het team bij hen terecht als er eens een sleutel vergeten was, of spullen geleend moesten worden. Annie heeft een aantal jaren de schoolschoonmaak voor haar rekening genomen en de schoolwasjes gedraaid. Henk is al geruime tijd één van de zogenoemde 'figuurzaag-opa's', die elke vrijdagmiddag met de bovenbouwgroepen aan de slag zijn.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden