Jongeren schilderen in Bocholt eigen Europa

BOCHOLT - Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur staat Europa in het middelpunt van de belangstelling. Europa is niet alleen belangrijk voor de oudere generatie, maar vooral ook voor de jongeren. De vraag echter is hoe zij voldoende betrokken kunnen raken.

Om daarbij te helpen heeft het Kunstcarrée in Bocholt van art promotor Hans Benno Hein een laagdrempelig kunstproject bedacht. Daarmee kunnen de jongeren hun eigen Europese toekomstbeeld afbeelden. Het project heet 'Europäischer Wunschzaun – Europäischer Wunschtraum'. De bedoeling is dat zij een vijftien meter lange bouwschutting in het centrum van Bocholt gaan beschilderen met hun Europa-ideaal.
Hans Benno Hein is al jaren actief in het promoten van de kunst in de grensstad Bocholt. In zijn denken staat hij voor één Europa waarin de kunst de mensen verbindt. "Kunst is ook voor jongeren bedoeld. Met dit project wil ik het Europa-engagement onder de jongeren stimuleren. Europa heeft een nieuw vergezicht nodig en wie kan dit beter verwoorden dan de jeugd?"
Op 4 en 5 mei verblijven Belgische, Duitse en Achterhoekse jongeren in het Europa-Haus in Bocholt. Jeugdleidster Christa van Dee uit Netterden begeleidt de Achterhoekse jeugd. Op de eerste dag wisselen ze hun denkbeelden uit en maken ze onder leiding van Michael Tewiele de eerste schetsen voor de Europese 'wensschutting'. De tweede dag wordt besteed aan het letterlijk inkleuren van de schutting in de Kreuzstrasse. Dit begint om 10.00 uur. Op deze dag zijn ook Europese politici uitgenodigd. Verder is er in de Kunstcarrée Art Gallery in de Nordstrasse een Open-Air expositie waaraan tachtig Nederlandse en Duitse exposanten deelnemen. Het project wordt mede ondersteund door het Europabüro Bocholt, het netwerk Grenzhoppers, het Europe-direct informatiecentrum en diverse scholen en jeugdcentra.

Meer berichten