Pepijn Reinderink tijdens de beklimming van de beruchte Muur van Geraardsbergen. Foto: PR.
Pepijn Reinderink tijdens de beklimming van de beruchte Muur van Geraardsbergen. Foto: PR. (Foto: )

Ruurloër Pepijn Reinderink rijdt Ronde van Vlaanderen voor junioren

RUURLO - Wat een belevenis voor het jonge wielertalent Pepijn Reinderink: de 16-jarige Ruurloër heeft vorige week de Ronde van Vlaanderen mogen rijden. Duizenden toeschouwers langs de kant zagen hem nog bijna aanhaken bij de kopgroep, maar hij finishte uiteindelijk in het peloton.

Pepijn Reinderink was geselecteerd door zijn Belgische ploeg Acrog Balen BC om de wielerronde te rijden. De verwachtingen waren hooggespannen omdat hij twee weken eerder een elfde plek had behaald in Nokere Koerse, ook een zware eendagswedstrijd in Vlaanderen. En op 7 april was het dan tijd voor de Vlaamse hoogmis, zoals de Ronde van Vlaanderen in België wordt genoemd. De junioren reden een groot gedeelte van het parcours van de profrenners met daarin onder meer veel kasseienstroken en beklimmingen van onder meer De Bosberg en de beruchte Muur van Geraardsbergen.
Voor Pepijn verliep het begin van de koers moeizaam. Twee flinke valpartijen in het begin van de koers zorgden ervoor dat hij op twee minuten van het peloton kwam. Gehavend aan zijn linkerheup en knie wist hij echter na een achtervolging van ruim twintig kilometer de aansluiting te maken en direct demarreerde hij richting de kopgroep die een voorsprong van een minuut op het peloton had. Pepijn wist de kopgroep op zeven seconden te naderen maar bij de beklimming van de Muur van Geraardsbergen moest hij zijn inspanning bekopen en werd hij na enkele kilometers achterhaald. Hij finishte uiteindelijk in het peloton.
Pepijns broer Joris Reinderink rijdt voor dezelfde Belgische ploeg bij de nieuwelingen. Hij stond op 7 april aan de start in een klimklassieker in Duitsland, Rund um Düren. Een zware wedstrijd met drie serieuze klimmen zorgde voor een ware slijtageslag onder de renners. Uiteindelijk bleven er vijf renners over, onder wie Joris, die gingen uitmaken wie de winnaar zou worden. In een knappe sprint werd de Ruurloër derde: hij mocht een mooie bokaal mee naar huis nemen.

Meer berichten