De succesvolle turnsters van DOS. Foto: PR
De succesvolle turnsters van DOS. Foto: PR (Foto: )

Zeven finaleplaatsen voor D.O.S.-turnsters

BARCHEM - De turnsters van de Barchemse gymnastiekvereniging D.O.S. onder leiding van Janny Wilgenhof, hebben op zaterdag 13 april in Doetinchem uitstekend gepresteerd. Tijdens de derde én tevens laatste voorronde voor de Regiokampioenschappen in de zesde divisie in Rayon Hanzestreek behaalden de acht meisjes vijf medailles en zeven finaleplaatsen.

In de jongste categorie, Instap D3, won Bo Oplaat de gouden medaille, dankzij een eerste plaats op drie van de vier toestellen. In de daaropvolgende leeftijdsgroep, Pupil D3, deden drie D.O.S.-turnsters mee. Lika Dinkelman wist, net in de twee vorige wedstrijden, beslag te leggen op de zilveren medaille met een mooie eerste plaats op brug - ongelijk. Op 0,05 punt achter Lika behaalde Iris Postma de bronzen medaille met een eerste plaats op het onderdeel sprong én een eerste plaats op het onderdeel vloer. Ook Jade Zweers turnde een prima wedstrijd en eindigde op de zevende plaats.
In de categorie Pupil 2 D3 turnden drie D.O.S.-turnsters mee. Ook in deze categorie werd eremetaal gewonnen: Ruth Warnshuis veroverde de gouden medaille met een eerste plaats op het onderdeel brug - ongelijk én een eerste plaats op het onderdeel balk. Lynn Dieks behaalde de zilveren medaille met een prachtige eerste plaats op het onderdeel sprong. Ymre Sleumer eindigde nét naast het podium op de vierde plaats. Esmee Sleumer turnde in de categorie Jeugd 2 D3 een prima wedstrijd. Zij eindigde op de negende plaats.
Naast de winnaars van de medailles (Bo, Lika, Iris, Ruth en Lynn), plaatsten ook Ymre en Esmee zich voor de finale van de Regiokampioenschappen. Op zaterdag 25 mei nemen ze het op tegen de beste turnsters van de andere drie rayons in de Achterhoek.

Meer berichten