De meisjes van de Sint Jorisschool. Foto: Jaime Lebbink
De meisjes van de Sint Jorisschool. Foto: Jaime Lebbink (Foto: JAIMELEBBINK)

St. Jorisschool winnaar schoolvoetbal in Borculo

BORCULO - Er zitten goede voetballers op de St. Jorisschool in Borculo. Bij het schoolvoetbalkampioenschap voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit de voormalige gemeente Borculo gingen zowel een jongens- als een meisjesteam van deze school met de beker naar huis.

Onder stralende weersomstandigheden, een heerlijk zonnetje met wel een koud briesje, werd woensdagmiddag 10 april gestreden om het kampioenschap. Dat gebeurde voor het eerst op een half veld en met acht tegen acht, volgens de nieuwe richtlijnen van de KNVB. Maar liefst 21 teams, acht meisjesteams en dertien jongensteams, streden om de felbegeerde beker én een plaats in de Regiofinale voor groep 7/8. Die wordt op woensdagmiddag 15 mei gehouden in Borculo, een thuiswedstrijd dus.
De eerste wedstrijden begonnen om half twee en daarna was er tot half zes voortdurend bedrijvigheid op de velden en streed iedereen fanatiek om de punten. Vaders, moeders, opa's en oma's stonden langs de lijn om de kinderen aan te moedigen. En ook veel meesters en juffen hadden hun werk even het werk gelaten, om de kinderen aan te moedigen bij deze buitenschoolse activiteit. Na alle poulewedstrijden streden de vier beste teams bij zowel de meisjes als de jongens om de felbegeerde winst en dus de Regiofinales. Borculo wordt daar vertegenwoordigd door de St. Jorisschool groep 8-2 bij de jongens, die de finale met 2-0 wonnen en groep 8 bij de meisjes (4-0 winst in de finale).
De volledige uitslag:
Jongens: 1. St Joris Gr8-2; 2. School Noord Gr 7; 3 van der Lugtschool; 4. St Joris school Gr8-1. Meisjes: 1. St Joris school Gr 8; 2. Kiezel en Kei; 3. Heuvelschool; 4. Voshaar.

Meer berichten