De cup wordt overhandigd aan Wily Erinkveld. Foto: PR
De cup wordt overhandigd aan Wily Erinkveld. Foto: PR (Foto: )

Wily Erinkveld wint 'zijn' Melktap Open

GEESTEREN - Hij sloeg in Geesteren een baanrecord bij elkaar en was ook de uiteindelijke winnaar van het Melktap Open: Wily Erinkveld bleek op 7 april de beste boerengolfer.

Een boerengolfwedstrijd begin april blijft altijd een gok, met het oog op de weersomstandigheden. Maar daar hadden de veertig deelnemers aan de Melktap Open niet over te klagen. Waar sommigen wel moeite mee hadden was de hoogte van het gras. Dat was door het vroege voorjaar al flink gegroeid en dit maakte het voor veel spelers ingewikkelder. Maar een aantal van hen trapte een cirkel van gras plat en door de bal in het midden te plaatsen ondervonden zij weinig hinder bij de lange slagen. Toch bleef de laatste slag naar de green door het lange gras extra moeilijk, ook omdat de helft van de greens aan de rand van een sloot ligt.
De eerste speelronde van tien holes duurde twee uur en leverde baaneigenaar Wily Erinkveld met 61 slagen een baanrecord op. De tweede ronde werd met 64 slagen gewonnen door Paul Niehues uit Vreden. Overall winnaar en winnaar van De Melktap Cup werd Wily Erinkveld met 130 slagen, gezien de omstandigheden een fantastisch resultaat. Paul Niehues, die de hele winter al in vorm is, werd tweede met 133 slagen, gevolgd door Jan Peters en Wilfried Maarse op een gedeelde derde plaats. De eerste tien spelers hebben zich ook geplaatst voor het individueel Open NK Boerengolf, dat in oktober wordt gehouden bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde.
Bij de dames had Wenche Aysee geen concurrenten bij het Melktap Open. Met haar winst plaatste ook zij zich voor het individuele Open NK Boerengolf.

Meer berichten