De geslaagde leerlingen tussen Maurits van Uhm: v.l.n.r.:Tim Reinders, Floor Bosboom, Rainier Bemers, Max Willemsen, Marith Ribbers, Mayren Regelink, Liam Klunder, Lars Henrix en Steijn van Veenhuizen. Foto: PR.
De geslaagde leerlingen tussen Maurits van Uhm: v.l.n.r.:Tim Reinders, Floor Bosboom, Rainier Bemers, Max Willemsen, Marith Ribbers, Mayren Regelink, Liam Klunder, Lars Henrix en Steijn van Veenhuizen. Foto: PR. (Foto: )

Negen schaakdiploma's op Kerst Zwartschool

RUURLO - Negen leerlingen van de Kerst Zwartschool in Ruurlo hebben hun schaakdiploma gehaald. Zij kregen de afgelopen tijd les aan de hand van de Stappenmethode, de officiële lesmethode van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.

Al enkele jaren geeft Maurits van Uhm, voorzitter en actief lid van de Ruurlose schaakvereniging 't Stokpaard, iedere maandagmiddag een uur schaakles aan twee groepen op de Ruurlose school. De Stappenmethode die hij gebruikt is voor zowel kinderen als volwassenen geschikt, maar wordt vooral gebruikt voor schaaklessen op scholen en bij jeugdafdelingen van clubs. Er zijn zes stappen: van allereerste begin (stap 1) tot hoog niveau (6). Na Stap 6 en een glansrijke schaakcarrière zouden zij mee kunnen doen aan de kandidatenmatches voor het wereldkampioenschap. Maar zover is het nog lang niet…
De laatste weken legden de elf schakende leerlingen het examen af en enkelen deden nog een herexamen, in drie verschillende stappen. Uiteindelijk zijn negen kinderen geslaagd: Tim Reinders, Floor Bosboom, Rainier Bemers, Max Willemsen, Marith Ribbers, Mayren Regelink, Liam Klunder, Lars Henrix en Steijn van Veenhuizen.
Maurits van Uhm vindt het erg leuk om met jeugdschaken bezig te zijn, maar ook belangrijk. "Schaken scherpt de geest en activeert de creativiteit. De jeugdige schakers krijgen wekelijks huiswerk mee, zodat we aan het eind van de les voldoende tijd hebben om een partij te spelen. Want daar gaat het natuurlijk uiteindelijk om", aldus Van Uhm.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden