Henk en Truus van den berg in originele Tiroler kledij die
Henk en Truus van den berg in originele Tiroler kledij die

'Frühlingsfest der Volksmusik' bij boerderij De Brouwer

RUURLO – Henk en Truus van den Berg organiseren het 'Frühlingsfest der Volksmusik', het 'Lentefestival van de Volksmuziek', dat op zaterdag 18 en zondag 19 mei plaatsvindt bij boerderij De Brouwer aan de Höfteweg in Ruurlo. Op zaterdagavond ontvangen zij Rita & Andreas ofwel 'Die Stimmen aus dem Zillertal'. Op zondag 19 mei is er Frühschoppen met die Stadlfreunde uit Twente en het duo Hermien en Ans.

Door Jan Hendriksen

Henk en Truus van den Berg zijn grote fans van Tiroler muziek en hebben Rita & Andreas, die Stadlfreunde en Hermien en Ans op persoonlijke titel naar Ruurlo weten te halen. Bijna jaarlijks bezoekt het Ruurlose echtpaar als grote liefhebbers van de 'volksmuziek' een muziekfestival in Oostenrijk.

Rita & Andreas vormen een duo uit het Oostenrijkse Zillertal. Zij nemen met heel veel passie het publiek mee op hun muzikale reis. Zij blinken uit door hun muzikale veelzijdigheid en diversiteit. De vele live optredens per jaar in hun thuisland Duitsland en in het buitenland zoals in Zwitserland, Italië, Frankrijk, België, Nederland, Engeland en zelfs de Verenigde Staten motiveert het jonge paar met de mooie stemmen en prachtige songs. Hoogtepunt voor de twee muzikanten was de onderscheiding voor de beste muzikale prestaties tijdens hun tournee in 2009 en 2010 in Amerika. Vorig jaar wonnen zij in Mayrhofen de Top-of-the-Mountains Music-Award als beste volksmuzikanten van Oostenrijk.

"De Zillertaler kostuums dragen de twee muzikanten dan ook met de nodige Tiroolse trots", zo verklaren Henk en Truus van den Berg.

Die Stadlfreunde
Die Stadlfreunde is een vijfmans formatie uit Twente met een grote voorliefde voor de Oostenrijkse 'Volkstümliche Musik en Oberkrainermusik'. Met twee Steirische harmonica's, een gitaar, een bas, een bariton en diverse Oostenrijkse elementen scoren ze overal. Naast de vlotte polka's en Zillertaler Boarischer muziekstukken, worden er ook walsen gespeeld. En ook bekende schlagers zullen ten gehore gebracht worden. Zij doen dit samen doen met Hermien Kuenen en Ans Bekhuis, een muziekduo uit het Overijsselse Geesteren. Hermien Kuenen is Ruurlose van geboorte en woont nu in Geesteren (O). Hun repertoire bestaat voornamelijk uit Steirische harmonicamuziek en schlagers.

Kaarten
Kaarten reserveren kan per e-mail via brouwermuziek@hotmail.com of per telefoon via 0573 451445. Zaterdag 18 mei begint het 'Frühlingsfest der Volksmusik' om 20.00 uur, zaal open 19.00 uur. De entree bedraagt achttien euro. Zondag begint men om 11.00 uur, zaal open 10.00 uur. De toegang kost dan tien euro.

Meer berichten