Foto:
Foto:

Feestelijk 25-jarig jubileum Hotel Avenarius

RUURLO – Op feestelijke wijze vierden Henrike Lobbes, Bob Olde Olthof en Arnold Labohm maandag 8 april het heugelijke feit dat de drie directieleden precies 25 jaar geleden het grote avontuur aangingen en hotel-restaurant Avenarius in Ruurlo gingen exploiteren. Met het sabreren van een grote fles champagne, onder toeziend oog van burgemeester Joost van Oostrum en talloze gasten, werd een feestelijk jubileumjaar ingezet. "Dit jaar wordt een feestjaar. Vanaf deze maand verwennen we de gasten iedere maand met een feestelijk jubileummenu. Dat wordt een jaar lang genieten", zo verklaarde Henrike Lobbes tijdens haar welkomstwoord.

Door Jan Hendriksen

Burgemeester Joost van Oostrum greep bij zijn felicitaties aan Lobbes, Olde Olthof en Labohm terug op een vuistdik gemeentelijk dossier van Hotel Avenarius. "Hotel Avenarius is sinds jaar en dag een begrip in de Achterhoek. Een naam die door de jaren heen steeds wordt geassocieerd met gastvrijheid, hoge kwaliteit en culinair genieten", aldus de burgemeester. Het was burgemeester Jan Ordelman van de voormalige gemeente Ruurlo die op 8 april 1994 het gerenommeerde hotel officieel opende nadat het zes jaar leeg had gestaan en sterk verpauperd was. "Maar jullie als jonge ondernemers hebben destijds de stap gewaagd om als 'Drie Musketiers' het nieuw leven in te blazen. En zie het resultaat. Het heeft Ruurlo verlevendigd en een prachtig nieuw aanzicht gegeven bij de entree van het dorp. Complimenten voor jullie ondernemerschap. Niet alleen op deze locatie met de exploitatie van Hampshire Hotel Avenarius. Maar ook met de exploitatie enkele jaren van de Oranjerie bij kasteel Huize Ruurlo en sinds 2014 van 's Gravenhof in Zutphen zijn jullie bij uitstek de ambassadeurs op horecagebied voor de Achterhoek. En daar zijn we als gemeente ontzettend tros op", aldus Van Oostrum.

Rijke geschiedenis
Ruim 25 jaar geleden werden Henrike Lobbes, Bob Olde Olthof en Arnold Labohm getipt door een goede, inmiddels overleden, kennis, dat hotel-restaurant Avenarius te koop stond. "Wij zijn in het najaar van 1993 direct gaan kijken en wij waren opslag verliefd", zo vertelde Henrike. Bob Olde Olthof: "Avenarius is als een diamant. Samen met onze passievolle en gedreven medewerkers slijpen we hier dagelijks deze diamant om onze gasten in de watten te leggen. Wij willen onze gasten meer bieden dan tevredenheid, wij gaan voor ambassadeurs. En dat hopen we nog jaren te kunnen volhouden."

'Avenarius Plein'
Op ludieke wijze werd vorige week de rotonde bij Hotel Avenarius, voor onderhoud en inrichting door het hotel geadopteerd - in het kader van het 25-jarig jubileum omgedoopt tot 'Avenarius Plein'.

Meer berichten