Wie ontvangt dit jaar de beker voor het beste schoolvoetbalteam? Foto: PR
Wie ontvangt dit jaar de beker voor het beste schoolvoetbalteam? Foto: PR (Foto: )

Vernieuwd programma Koningsdag Ruurlo met Koningsnacht

RUURLO – Oranjevereniging Ruurlo stelt zich ten doel om voor alle inwoners van Ruurlo een leuke en gezellige Koningsdag te organiseren. "En wij geloven dat wij als het weer ons een beetje gaat helpen we daar dit jaar in gaan slagen met het vernieuwde en uitgebreide programma", zo verwacht voorzitter Ineke Nijen Es van Oranjevereniging Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

Nieuw dit jaar is dat Oranjevereniging Ruurlo in samenwerking met café-restaurant De Tapperij het programma al op vrijdagavond 26 april met een Koningsnacht begint voor niet alleen de jeugd maar juist voor alle inwoners uit Ruurlo met de Daltons Showband. De entree is gratis. Ineke Nijen Es: "We nodigen iedereen, jong en oud, uit om samen met ons vanaf 21.00 uur een borrel te komen drinken bij de Tapperij." Op Koningsdag zelf begint om 10.00 uur het programma bij woonzorgcentrum De Bundeling waar Oranjevereniging Ruurlo in het bijzijn van burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland alle bewoners van het zorgcentrum en De Garven op Oranjegebak en een Oranjeborrel trakteert. Daarvoor begint om 9.00 uur al het traditionele schoolvoetbaltoernooi op sportpark 't Rikkelder dat georganiseerd wordt door de activiteitencommissie van voetbalvereniging Ruurlo.

Kindermarkt
Vanaf 12.00 uur hoopt Oranjevereniging Ruurlo dat de gehele Dorpsstraat vol staat. In tegenstelling tot andere jaren wordt de Kindermarkt niet op het Kerkplein gehouden maar verspreid door de gehele Dorpsstraat. Voor de kinderen van drie tot en met twaalf jaar is er een stoeptekenwedstrijd, een fotopuzzeltocht, diverse spelletjes, springkussens, schminken en een goochelaar. Op het Kerkplein geeft de trampolinegroep van de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV diverse demonstraties en een aantal horeca-exploitanten gaat de terrassen vergroten.

Wandel- en fietstocht
Daarnaast is er een fietstocht en een wandeltocht, waarvoor men tussen 11.00 en 13.00 uur kan starten vanaf het Kerkplein. "Kortom we doen het anders dan andere jaren en hopen hiermee het begin van een traditie in te zetten", zo verklaart Ineke Nijen Es.

Oranjeconcert
Koningsdag Ruurlo wordt traditioneel door KunstKring Ruurlo afgesloten met een Oranjeconcert in de theaterzaal van 't Kulturhus met dit jaar de medewerking van Nodox, een band die blues, country, rock-'n-roll en een vleugje jazzmuziek laat horen. Aanvang 20.30 uur.

Meer berichten