Alzheimer Café Berkelland over de rol van de huisarts bij dementie

BORCULO - Op dinsdag 9 april komt mevrouw Van der Weijden in het Alzheimer Café in Borculo vertellen over wat de huisarts doet als iemand naar de dokter gaat met klachten over vergeetachtigheid en gedragsverandering. Mevrouw Van der Weijden is huisarts in Ruurlo.

De huisarts is vaak de eerste waar mensen naartoe gaan als ze merken dat ze wat vergeetachtig worden. Vaak is het ook de partner die met zijn vrouw (of zij met haar man of de kinderen) die aan de huisarts zijn zorgen uitspreekt over dat zijn vrouw vaker dan normaal dingen vergeet of juist ineens zo verdrietig of boos kan worden. Wat doet de huisarts om te onderzoeken of het om dementie zou kunnen gaan? Wanneer verwijst zij door naar een specialist? Mevrouw Van der Weijden legt het uit in het Alzheimer Café.

Alzheimer Café Berkelland
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert iedere tweede dinsdag van de maand een Alzheimer Café in Borculo. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Café is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan.

Het Alzheimer Café Berkelland is op dinsdag 9 april in het Grand café van het woonzorgcentrum Careaz J.W. Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur.


www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland

tel. 06-13514411

Meer berichten