Spinningmarathon Tristan Hoffman Challenge brengt flink geld in het laatje

Saskia van der Lecq en Niels van der Knoop zweepten de deelnemers op tot grote hoogten tijdens de spinningmarathon bij Total Fit. Foto: Tanja Bouwhuis
Saskia van der Lecq en Niels van der Knoop zweepten de deelnemers op tot grote hoogten tijdens de spinningmarathon bij Total Fit. Foto: Tanja Bouwhuis (Foto: )

RUURLO - Een kleine vijftig sportievelingen hebben afgelopen zaterdag tijdens een spinningmarathon bij Total Fit in Ruurlo 935 euro bijeen getrapt voor de Tristan Hoffman Challenge. Met dat geld krijgen kinderen uit de Achterhoek, die om wat voor reden dan ook lastig kunnen sporten, de kans om meer te bewegen.

De spinningmarathon is een initiatief van Niels van der Knoop van Total Fit en deelnemers aan de Tristan Hoffman Challenge Arend Ligtenberg en Alain Schepers. "Arend en Alain gaan op 28 juni al hardlopend de Aubisque op. Dit is een beroemde berg uit de Tour de France. Met het team van Total Fit zorgen wij ervoor dat ze fit aan de start verschijnen', aldus Niels van der Knoop.

Ligtenberg en Schepers hebben als doel zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het goede doel. De spinningmarathon was daar een onderdeel van. "Samen met Total Fit en een groot aantal ondernemers hebben we er een leuk event van gemaakt. De belangstelling was zo groot dat we op het laatste moment nog extra fietsen hebben moeten regelen. Dat was geweldig", aldus Ligtenberg.

Tijdens de spinningmarathon werden de deelnemers opgezweept door de instructeurs van Total Fit. "Die legden er zoveel energie in dat je wel hard moest fietsen", aldus Schepers. Alle deelnemers werden voorzien van eten en drinken door het team van De Heikamp, Bakkerij Oude Wesselink, De Kookloods en Plus Supermarkt. Het event werd sfeervol op de gevoelige plaat vastgelegd door Tanja Bouwhuis.

De spinningmarathon werd zaterdag gehouden, exact acht jaar na de laatste spinningmarathon in Ruurlo. "Daar kwamen we bij toeval 's ochtends achter. In 2011 zat Niels voor het eerst op een spinningfiets. Nu heeft hij als instructeur de bijna vijftig deelnemers er doorheen gesleept", aldus Saskia van der Lecq, eigenaresse van Total Fit en trotse moeder van Niels.
Moeder en zoon deden samen de aftrap van de marathon en zorgden na drie uur fietsen voor een daverend sluitstuk. "De reacties waren zo positief na afloop. Laten we nu niet acht jaar wachten voordat we weer zo'n evenement in Ruurlo houden!"

Meer berichten