Honderden leden doen jaarlijks mee aan de Zeskamp tijdens de Septemberfeesten. Foto: PR
Honderden leden doen jaarlijks mee aan de Zeskamp tijdens de Septemberfeesten. Foto: PR (Foto: )

Oranjevereniging Ruurlo kijkt uit naar Koningsdag

RUURLO – Het bestuur van Oranjevereniging Ruurlo deelde donderdag 21 maart tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering de nieuwe plannen voor Koningsdag 2019, de verhuizing van de kermis dit jaar tijdens de Septemberfeesten naar de Blikmansweide en het aanstaande 75 jarig jubileum in 2020 mee.

Een aantal verenigingen en ondernemers hebben de nieuwe initiatieven van de Oranjevereniging Ruurlo omarmt. Koningsdag nieuwe stijl start op vrijdag 26 april om 21.00 uur met een heuse Koningsnacht voor de (oudere) jeugd bij de Tapperij met medewerking van de Daltons Showband. Voorzitter Ineke Nijen Es: "We geven hiermee gehoor aan een veel geuite wens van ouders van (lagere)schoolgaande jeugd: een Koningsnacht en een gezellig sfeervolle Koningsdag. Al een aantal jaren kreeg ik te horen dat we voor hun kinderen op Koningsdag een voetbaltoernooi, een kindermarkt en spelletjes organiseren en zij zich ietwat vergeten voelden. We hopen met een Koningsnacht, een Oranje Dorpsstraat, fietstocht, mogelijk een wandeltocht, kindermarkt, nieuwe spelletjes en demonstraties hieraan gehoor te geven. Als dan ook de inwoners van Ruurlo en winkeliers massaal mee gaan doen is 2019 de start van een nieuwe traditie."

De bestuursleden Helma Roekevisch, Richard Haakmeester en Peter ten Berge zijn weer voor drie jaar herkozen, Lisa Nijen Es treedt tot het bestuur toe en Hans Regelink heeft na tien jaar het bestuur verlaten. Ineke Nijen Es: "We zijn op zoek naar een bestuurslid die de nieuwe lijn van Koningsdag voortzet en tijdens het Septemberfeest de volksspelen coördineert. Iemand die het leuk vindt om ondernemers, verenigingen, inwoners en vrijwilligers te verbinden aan activiteiten. Voor ons zijn deze verschillende groepen belangrijk. Want wie is bijvoorbeeld beter in het leiden van het Koningsschieten dan de schietvereniging, het organiseren van Koningsnacht door de horeca of de fietstocht door Buurtvereniging 't Broek. Wij zijn dan ook heel blij met deze vormen van samenwerking."

Uit de jaarcijfers blijkt dat veel inwoners van Ruurlo lid zijn van de Oranjevereniging Ruurlo, meer dan 3100. Hiermee is de Oranjevereniging Ruurlo de grootste vereniging van het dorp. Jaarlijks organiseert zij de verschillende activiteiten op Koningsdag en het Septemberfeest.

Meer berichten