Batavierenrace weer in Barchem

BARCHEM - De Batavierenrace doet ook dit jaar Barchem aan. Dit jaar niet volgens de traditie op de laatste zaterdag van april maar op zaterdag 11 mei, vanwege Koningsdag en de 4 mei herdenking die op de voorgaande zaterdagen vallen.

Dit jaar klinkt op vrijdagavond om 22.30 uur het startschot op de Grote Markt in Nijmegen. De route loopt via Duitsland en de Achterhoek naar Enschede, waar de deelnemers tegen het eind van de zaterdagmiddag aan de finish worden verwacht. In totaal lopen de deelnemende ploegen zo'n 175 kilometer.
Om het veld enigszins bij elkaar te houden vinden tijdens de Batavierenrace drie her-starts plaats. De tweede herstart is traditiegetrouw in Barchem, na etappe 17. Zaterdag tussen 09.50 uur en 13.15 uur komen de lopers daar binnen. Het wisselpunt bevindt zich op het Dorpsplein. De zeven herstarts van de startgroepen zijn tussen 11.30 uur en 13.00 uur bij 'In de Groene Jager'. Via de Zwiepseweg loopt etappe 18 vervolgens Barchem weer uit richting de Lochemse berg.
Vanwege de veiligheid is de Beukenlaan tussen 09.00 uur en 14.15 uur beperkt toegankelijk voor auto's. Ook geldt op de Borculoseweg tussen de overgang met de Lochemseweg en de splitsing met de Hazelberg een parkeerverbod. De
vervoersmiddelen van de deelnemers worden ook dit jaar weer op een weiland buiten Barchem geparkeerd. De vele medewerkers doen met onder meer speciale opruimbussen hun uiterste best om Barchem schoon achter te laten en daarmee de overlast tot een minimum te beperken. Wie echter ongebruikelijk veel hinder ondervindt van de Batavierenrace kan dat melden aan de organisatie, tel. 053-4895323 (tijdens het evenement), tel. 024-3615876 (na het evenement), of via e-mail: nijmegen@batavierenrace.nl. De organisatie vraagt de Barchemers verder om na de race de bewonersenquête in te vullen. Een link naar de enquête is te vinden zijn op onderstaande website.

www.batavierenrace.nl

Meer berichten