Foto: Arjan Gotinkinfo@arjangotinkfotografie.nl

Baron Willem van Heeckeren van Kell bijgezet in familiegraf

RUURLO - Met veel ceremonieel en naar goede traditie heeft in Ruurlo de uitvaart plaatsgevonden van Mr. Louis Gaspard Alexander Willem Baron van Heeckeren van Kell. De baron is bijgezet in het familiegraf.

Door Jan Hendriksen

Leden van de Koninklijke Muziekvereniging Sophia's Lust uit Ruurlo, het Sint Willibrordusgilde uit het Noord-Brabantse Heeswijk-Dinther en plaatselijke jagers begeleidden op woensdag 20 maart de rouwstoet vanaf de protestantse Dorpskerk, waar de afscheidsdienst plaatsvond, naar de algemene begraafplaats. Beide verenigingen vormden een erehaag bij de kerk en de begraafplaats. Hermance Gransberg - Van Heeckeren van Kell, dochter van de overleden baron is beschermvrouwe van beide verenigingen. Volgens de traditie werd het stoffelijk overschot op een platte boerenwagen met een paard ervoor via de Borculoseweg langs de ruim drie eeuwenoude Kroezeboom naar de begraafplaats gebracht. Daarbij speelde het Sint Willibrordusgilde de dodenmars. In de rouwstoet gingen een paard met een voorloper voorop. Aansluitend aan de stoet volgden twee rijtuigen.
Mr. Louis Gaspard Alexander Willem Baron van Heeckeren van Kell overleed op 11 maart op 84-jarige leeftijd. Hij was zoon van mr. Willem Baron van Heeckeren van Kell en Johanna Georgine Marie gravin van Limburg Stirum (voormalige bewoners en eigenaars van Kasteel Huize Ruurlo). Hij was oud-senior-manager vermogensbeheer van Mees Pierson N.V. in Amsterdam, oud-reserve 1e luitenant der Cavalerie, Ereridder van de Ridderlijke Duitsche Orde, Balije van Utrecht, Rechtsridder van de Johanniter Orde in Nederland. De baron was getrouwd met Marie-Rose Henriette barones van Heeckeren van Kell – Wyers.
D
e familie Van Heeckeren van Kell was tot 1977 eigenaar van kasteel Ruurlo, nu eigendom van de Vordense zakenman Hans Melchers. Sinds 2017 is in het kasteel museum More gevestigd.

Meer berichten