Geen podiumplek voor Achterhoekse klootschieters

RUURLO - De landelijke straatcompetitie heeft de Achterhoekse klootschieters geen podiumplekken opgeleverd. De drie topploegen lieten geen steken vallen. De hoogste klassering in de eindrangschikking was voor Zwolle, dat op een nette vierde plaats eindigde.

In de afsluitende zevende landelijke straatwedstrijd deden de Achterhoekse teams het zondag niet onverdienstelijk, maar de klootschieters van het Twentse Mander eisten wederom de eerste plaats voor zich op. De mannen uit Mander konden onbevangen spelen aangezien zij een ruime voorsprong hadden op de achtervolgers. Op het ongeveer zes kilometer lange parkoers in Albergen werd met één schot gewonnen van Beuningen dat de tweede plaats bemachtigde. De verschillen waren klein en één schot meer of minder kon zo maar zeven plaatsen uitmaken. Het Lochemse Klein Dochteren werd keurig derde, Zwolle (Groenlo) werd vijfde, Respelhoek uit Geesteren achtste en 't Broek uit Ruurlo werd iets teleurstellend dertiende.
De drie podiumplaatsen in het eindklassement waren al min of meer vergeven. Ons Streven uit Tilligte stond derde bij het ingaan van de laatste ronde en had voldoende punten voorsprong om tegen Zwolle die klassering vast te houden. In een direct duel tussen deze teams ging Zwolle met één schot ten onder. Beuningen kon in een directe confrontatie Mander niet verslaan en werd zowel in de laatste competitiewedstrijd als in het algemeen klassement tweede. Zwolle moest genoegen nemen met de vierde plaats. Uiteindelijk won Mander net als vorig seizoen de landelijke titel met tien punten voorsprong op Beuningen en zestien punten op Ons Streven. Van de andere Achterhoekse teams werd 't Boek netjes zevende, Respelhoek elfde en Klein Dochteren werd veertiende in de eindrangschikking.
Aan
de vrouwencompetitie namen geen Achterhoekse teams deel. Daar werd in het totaalklassement Beuningen ruim kampioen voor Kluppelshuizen.

Meer berichten