Nel Schellekes
Nel Schellekes (Foto: GL&K)

GLK is jarig en trakteert

REGIO - Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) zet zich al negentig jaar in voor het behoud van natuur, landgoederen en kastelen in Gelderland. De nieuwe slogan sluit daar naadloos op aan: ‘Geldersch Landschap & Kasteelen, voor áltijd bijzonder’. Met een speciale uitgave van het kwartaalblad Mooi Gelderland heeft GLK een cadeau voor iedereen, want iedereen kan het gratis aanvragen via www.glkmagazine.nl.

In de feestelijke uitgave van het magazine Mooi Gelderland vertellen bekende Gelderlanders aan de hand van thema’s zoals klimaat, duurzaam tuinieren, architectuur en wandelen in de natuur wat de provincie voor hen bijzonder maakt. Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing vertellen bijvoorbeeld over hun duurzame projecten. Deze speciale uitgave laat zich niet alleen lezen. Alle ambassadeurs die aan het woord komen, vertellen ook in een video op de website van GLK wat Gelderland zo bijzonder maakt.

Bekende Gelderlanders
De natuurgebieden van GLK bieden een ongekende rijkdom aan planten en dieren. Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing haken daarop in met het duurzaam inrichten van tuinen en parken. In Doetinchem legden ze een stadstuin aan waarin bezoekers kunnen sporten, picknicken, chillen en tuinieren. In Hengelo kwam een solarpark waarin tienduizend zonnepanelen in het landschap zijn geïntegreerd en wat nu een walhalla is van bloemen, insecten en vogels. Deze tuinmannen met een visie zijn blij met de inspanningen van GLK. Nico Wissing: ”We zoeken beide naar harmonie tussen natuur en mens.”

Altijd dichtbij
Geldersch Landschap & Kasteelen biedt met meer dan 150 natuurgebieden en 36 kastelen en landhuizen een combinatie van cultuur en natuur. Uit onderzoek blijkt dat tweederde van alle inwoners van Gelderland op minder dan vijf kilometer afstand woont van een natuurgebied, landgoed of kasteel dat onder het beheer van GLK valt.

Meer berichten