Samen aan de slag in de tuin. Foto: PR
Samen aan de slag in de tuin. Foto: PR (Foto: )

Kruidenkring begint aan tweede jaar

RUURLO - De kruidenkring van landgoed De Witte Hoeve in Ruurlo begint aan haar tweede jaar. Met saamhorigheid en liefde voor de natuur als bindende factoren. De bijeenkomsten van de kruidenkring zijn nuttig, inspirerend, leerzaam en vooral gezellig.

Deelnemers aan de kruidenkring leren over kruiden, terwijl ze buiten bezig zijn in de prachtige natuur. De kruiden worden geoogst en gebruikt voor allerlei producten als zalfjes, thee's en welriekende oliën. In de grote vlindertuin wordt gewerkt aan een ideale omgeving voor vlinders, bijen en andere insecten.
De kruidenkring, die vorig jaar is ontstaan, heeft in dat jaar al veel bereikt. Zo zijn veel nieuwe kruidenplanten opgekweekt uit zaad, hoestsiroop, wonderzalf en kruidenoliën gemaakt, een groot insectenhotel gebouwd in de vlindertuin, een wilgenscherm gevlochten ter beschutting van de vlinders en een lange gemengde haag geplant. Tevens werden een gezellige high tea en een barbecue gehouden.
Dit jaar worden nog meer producten gemaakt. Eén van de bedden in de kruidentuin wordt gewijd aan planten om thee van te maken, vers of gedroogd. Naast de thee's en de wonderzalf worden lippenbalsem, muggenspray, slaaptinctuur en etherische olie gemaakt. De groep gaat een droogkast bouwen en een drinkplaats voor vlinders creëren. Voorts worden workshops gevolgd om de kennis van kruiden en hun toepassing uit te breiden.
Deelnemen aan de Kruidenkring kost geen geld, alleen inzet en enthousiasme. De plannen worden in gezamenlijk overleg uitgestippeld. De bijeenkomsten zijn om de drie weken op een doordeweekse ochtend (van 9 tot 13 uur). Wie mee wil doen kan vrijblijvend kennis komen maken tijdens de eerstvolgende bijeenkomst op woensdag 20 maart. Aanmelden via e-mail bij info@landgoedwittehoeve.nl of op de Facebookpagina (De Witte Hoeve - kruidentuin). Het adres van De Witte Hoeve is Haarweg 14 te Ruurlo.

Meer berichten