Foto: PR.
Foto: PR. (Foto: )

Publiek ontvangt komisch blijspel van toneelvereniging Irene enthousiast

MARIENVELDE – De twee uitvoeringen die Toneelvereniging Irene uit de Ruurlose buurtschap De Heurne vrijdagavond 8 en zaterdagavond 9 maart in zaal Heutinck in Mariënvelde speelden werden goed bezocht. De kleine maar knusse toneelzaal was goed gevuld. Toen na afloop van het spel de spelers zich tussen de bezoekers begaven waren er talloze die zeer enthousiast over het komische blijspel 'Op de camping' van de spelers reageerden.

Door Jan Hendriksen

Onder leiding van regisseuse Ria Straatman werd 'Op de camping' vlot gespeeld. Een blijspel in drie bedrijven waarin zeer veel komische en hilarische momenten te zien waren. In het blijspel, geschreven door G.M Koek, komen de familie De Zwart bestaande uit Willem de Zwart (gespeeld door Nico Bats), zijn vrouw Coby (Bianca Greven) en zoon Tom (Maarten van Bree) op vakantie in Duitsland de familie De Wit bestaande uit Reinier de Wit (Mathieu Oosterink) met zijn vrouw Sofie (Erni Bos) en dochter Chiela (Sandra te Veldhuis) elkaar op een camping tegen. De familie De Zwart houdt erg van vissen en De Wit erg van vlinders. Alleen zijn de vlinders niet het enige wat familie De Wit bezig houdt, Ook houdt Reinier de Wit zich namelijk met illegale zaken bezig. Als Willem de Zwart daar achter komt, en als ook de eigenaresse van de camping contact heeft met de politie, gaat het snel en kan de familie De Wit opgepakt worden.

Al met al genoeg ingrediënten om een prachtig toneelstuk op de planken te brengen en gezien de reacties na afloop van het publiek is dit zeer goed gelukt. Er was dit jaar een debutant. Mathieu Oosterink stond voor Irene voor het eerst op het toneel. Verder bestond de cast van Irene naast Nico Bats, Maarten van Bree, Bianca Greven, Erni Bos en Sandra te Veldhuis uit Joke Roenhorst en Brenda Wennink. Souffleur was Willy Greven en de grime werd verzorgt door Grime groep Reurle onder leiding van Gretha Faber die geassisteerd werd door Joyce Meulenveld.

Meer berichten