Foto:

43ste editie Sanne Ribbers toernooi natste uit de geschiedenis

BARCHEM – De 43ste editie van het Sanne Ribbers klootschiettoernooi van de Barchemse klootschietvereniging De Heksenkring kan als een van de 'natste' uit de geschiedenis worden omschreven. De variabele berichtgeving over het weer had zaterdagmiddag in ieder geval 33 teams er niet van weerhouden om de moeite te nemen naar dorpshuis 't Onderschoer te komen.

Door Jan Hendriksen

Waren de weergoden De Heksenkring in de afgelopen twee jaren enorm gunstig gezind. Zaterdag liep dat een tikkeltje anders. Alle teams waren iets ná half twee vanuit de 'gezelligste huiskamer' van Barchem vertrokken naar de drie parcoursen. Aldaar werden zij getrakteerd op donkere wolken en duistere luchten waar niet veel goeds uit kon voortkomen. Die waarneming bleek uiterst correct. En dat gold niet alleen bij de start. Tijdens de gehele tijdspanne van het toernooi zijn veel benamingen over het weer voorbij gekomen. Veel van die benamingen dienen hier absoluut niet herhaald te worden. Er waren echter ook heel mooie momenten bij. Helaas waren die van erg korte duur. De onpeilbare weersomstandigheden waren zaterdagmiddag de grootste uitdaging. Het allermooiste compliment was eigenlijk toch wel dat bijna alle deelnemers aangaven dat het al met al best meeviel met die 'natte' weersomstandigheden.
De 33 deelnemende teams waren verdeeld over in totaal zes klassen. De vrije klasse mannen had met tien teams de grootste deelname. De Barchemse klasse bleef met negen teams nét iets achter. In de vrije klasse dames was wederom slechts één team vertegenwoordigd. In die klasse stond dan ook buiten kuif wie met de wisselbeker aan de haal zou gaan. De Barchemse klasse werd overtuigend gewonnen door het eerste team van de Larikslaan bestaande uit Jordy Regelink, Erik Regelink en Hans Brunsveld. Zij ronden het parcours in Zwiep in 61 schoten en 31 meter. Tweede werden de Boys Uut Barchem (BUB) met 69 schoten en 41 meter en derde De Katers (72-27). De vrije klasse bij de vrouwen werd gewonnen door het team Arfman uit Vorden (85-16) en bij de mannen door De Heksenlaak uit Barchem (57-37) gevolgd door De Wildenborch uit Vorden (65-49) en Buurtvereniging Delden uit Vorden (66-78). In de verenigingsklasse 1 eiste KV 't Broek 1 uit Ruurlo de overwinning voor zich op (65-12), tweede werd KV Eibergen 1 (66-15) en derde KV De Mölle uit Exel (75-70). KV Dijkhoek 2 uit Borculo werd winnaar in de verenigingsklasse 2 (81-65), tweede KV Eibergen 2 (82-31) en derde KV Winterswijk 1 (84-00). In verenigingsklasse 3 was KV Respelhoek 6 uit Geesteren (G) de sterkste (66-99), tweede werd KV 't Woudhuis 1 uit Apeldoorn (69-52) en derde KV 't Broek 4 (70-57).


Meer berichten