De projector die voor de Tovertafel-beelden zorgt. Foto: Frank Vinkenvleugel
De projector die voor de Tovertafel-beelden zorgt. Foto: Frank Vinkenvleugel (Foto: )

Innerwheel Barchem viert 65-jarig bestaan

BARCHEM – In maart 1954 werd Innerwheel Barchem opgericht. Innerwheel komt voort uit de Rotaryclub Barchem die een paar jaar daarvoor werd opgericht. Het begon met echtgenotes van de leden van Rotaryclub Barchem; later werden ook andere leden toegelaten. Momenteel bestaat de club uit 36 leden en komt maandelijks bijeen. De leden komen uit Lochem, Laren, Zutphen, Vorden, Borculo en Ruurlo.

Naast onderlinge verbondenheid, sociale betrokkenheid en solidariteit zamelt de club geld in voor projecten die door de leden worden uitgekozen. De projecten van afgelopen jaren van de serviceclub waren onder andere het Hospice Zutphen, een Tovertafel voor ouderen in zorgcentrum De Hoge Weide in Lochem en muziekinstrumenten voor muziekvereniging Advendo in Lochem. De muziekinstrumenten zijn speciaal om kinderen met muziek kennis te laten maken.

Dit jaar wordt er gespaard voor een Tovertafel in woonzorgcentrum De Bundeling in Ruurlo.
Het 65-jarig jubileum wordt in eigen kring met een feestje gevierd. Maar op dit feestje wordt ook een grote verloting georganiseerd die geheel ten goede komt aan het project. Ter gelegenheid van dit jubileum willen de clubleden ook 'de handen uit de mouwen steken' voor de ouderen in onze regio. Een viertal verzorgingshuizen in Borculo, Ruurlo en Lochem is benaderd om daar vrijwilligerswerk te doen. De activiteiten bestaan uit een Avondvierdaagse met rolstoelenouderen in Borculo, het begeleiden van ouderen bij een workshop carroussel in Huize Gudula in Lochem, winkelen met rolstoelouderen in Lochem voor De Hoge Weide en begeleiden van ouderen in De Bundeling Ruurlo bij activiteiten.

Meer berichten