Foto:

Feestelijke overdracht van vleugel in Dorpskerk Ruurlo

RUURLO - Vele 'Vrienden van de vleugel' kwamen zondagmiddag 24 februari naar de Dorpskerk voor de officiële overdracht van de vleugel door het Vleugelfonds Ruurlo aan het College van Kerkrentmeesters, de beheerders van de Dorpskerk. Maar zij kwamen vooral voor de prachtige muziek.

De Dorpskerk in Ruurlo heeft in 2018 een grondige herinrichting ondergaan om een breder gebruik mogelijk te maken, zoals concerten. Dan moet er ook een vleugel in de kerk komen, was de reactie van een aantal inwoners. Om de benodigde gelden bij elkaar te krijgen werd het Vleugelfonds Ruurlo in het leven geroepen. Het werd een succes. Eind 2018 kon het Vleugelfonds bekend maken dat de gewenste vleugel – een heel mooie Yamaha C7 – kon worden gekocht. Enkele grote donateurs, maar vooral ook heel veel kleine gevers, brachten zo´n 19.000 euro bij elkaar.

Jan Schippers, een initiatiefnemer van het Vleugelfonds Ruurlo, ondertekende zondagmiddag samen met Dick Brinkhuis, lid van het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem, een overdrachtsoorkonde. Schippers wees er nog eens nadrukkelijk op, dat we nooit mogen vergeten, dat de aankoop van de vleugel door heel veel gulle giften vanuit de Ruurlose bevolking mogelijk werd. De vleugel moet daarom zoveel mogelijk beschikbaar zijn voor een breed scala aan activiteiten in de Dorpskerk.

Mini-concerten
De bezoekers kwamen echter vooral voor de muziek. Tijdens de Dorpskerk Openingsweken in september 2018 was de – toen nog gehuurde - vleugel al door velen bespeeld. Zij deden dat ook deze middag weer. De liefde voor de vleugel was bij Irene Venderbosch duidelijk, zij speelde met passie, zowel solo als samen met celliste Lisette Elders. Gerard Wesselink, eerste organist van de Dorpskerk, bleek ook op de vleugel een talent te zijn. Froukje van Eerde (vleugel) en Desiree Langelaar (dwarsfluit) mochten evenals de andere musici, op een warm applaus rekenen. "Dit moeten we vaker doen", werd nogal eens gehoord. Zijn deze mini-concerten het begin van een traditie?

Meer berichten