V.l.n.r.: Stella Hoekstra en Fleur Nederlof uit Warnsveld, Fleur Golstein uit Vorden en Nila Lindenschot uit Ruurlo. Foto; Jan Hendriksen.
V.l.n.r.: Stella Hoekstra en Fleur Nederlof uit Warnsveld, Fleur Golstein uit Vorden en Nila Lindenschot uit Ruurlo. Foto; Jan Hendriksen.

Achterhoekse meiden voor vrijwilligerswerk naar Sri Lanka

RUURLO – Haar grootste drijfveer om zich bij de groep aan te sluiten was omdat ze het erg leuk vindt om te reizen en andere culturen te leren kennen. "En het leuke aan dit project vind ik dat ik die dingen kan doen terwijl ik andere mensen aan het helpen ben. Ik zit in de reisorganisatie van de groep. Wij zorgen voor alles wat met de reis zelf te maken heeft, zoals de vliegtickets, de verblijfplaats in Sri Lanka en wat voor dingen we gaan doen om daar te helpen. Ik heb heel veel zin in de reis met deze leuke groep en ik hoop dat we er een mooie tijd van gaan maken en de mensen daar goed kunnen helpen."

Door Jan Hendriksen

De vijftienjarige Nila Lindenschot uit Ruurlo is een van de twaalf Achterhoekse meiden die komende zomer een reis met de Stichting LouKa naar het Aziatische Sri Lanka gaat maken waar men vrijwilligerswerk gaat doen onder andere in een kleuterschool en een ouderen tehuis. Naast Nila Lindenschot maken ook Stella Hoekstra (16) en Fleur Nederlof (16) uit Warnsveld en Fleur Golstein (16) uit Vorden deel uit van de groep. Ook Fleur Golstein houdt super veel van reizen. "En dit project geeft mij ook de kans om mensen te helpen en ondertussen ook op fantastische plekken te komen." Fleur Nederlof heeft in haar leven al veel gereisd en op verschillende plekken gewoond. "En daardoor heb ik een enorme passie voor reizen gekregen." Ze maakt evenals Fleur Golstein onderdeel uit van de groep 'financiën'. Ook Stella Hoekstra is heel enthousiast over het concept van de jongerenreis. "Ik vind een fantastisch idee om samen te werken naar een doel en dan ook nog naar zo een mooi doel. Jammer genoeg kan ik niet mee naar Sri Lanka, maar ik vind het zo leuk dat ik de groep met alle liefde verder help."

Stella maakt deel uit van de PR-groep. LouKa komt voort uit de Protestantse Gemeente Laren. Twee jaar geleden kwam een groep grotendeels Larense jongeren vanuit deze kerkgemeente in actie voor Armenië. "Nu is er voor Sri Lanka gekozen", zo verklaart Nila die via een klasgenoot op het Staring College in Lochem in aanraking kwam met LouKa. LouKA is niet zomaar een naam zo verklaart Nila. "Er is zeker over nagedacht. De reis dit jaar gaat naar Sri Lanka en de landcode daarvan is LKA. Ook al komt merendeel van de meiden in tegenstelling tot twee jaar geleden niet uit Laren, het wordt wel vanuit Laren georganiseerd. Dit is dan ook waarom we LKA hebben gecombineerd met Sri Lanka en met 'Laren Komt in Actie'. Bij de landcode hebben we nog iets van het land zelf bedacht en wat ook nog eens in ons motto kan, ou. Ou is Singalees voor 'ja' en daarmee zijn wij gekomen tot ons motto 'Ja, LouKA Komt in Actie!'".

Non
Door Mariska Kletter is de groep in contact gekomen met een non in Sri Lanka die nu ons contactpersoon is. "Mariska Kletter is de uitbaatster van het horecabedrijf bij de Zwiepse Molen met de naam De Wiek. Zij zet zich al vele jaren in voor projecten in de derde wereld, onder andere Sri Lanka", zo verklaart Tanja Bos, coach namens PR groep LouKA. Het doel van de groep meiden is voordat ze afreizen om in de komende maanden zoveel mogelijk geld in te zamelen om de reis mogelijk te maken en een deel mee te nemen voor de mensen in Sri Lanka. Nila: "We hebben in de afgelopen maanden al diverse acties gehouden. Zo heb ik tijdens de Reurlse Winterdag winterse lekkernijen verkocht en hebben we een verloting georganiseerd. Daarnaast gaan we in de komende weken diverse huis-aan-huis acties organiseren en zullen wij op diverse evenementen op verschillende locaties te vinden zijn."

Activiteiten
Om de week komt de groep meiden met hun vier begeleiders bijeen voor een vergadering zodat men elkaar op de hoogte kan houden of het project goed verloopt. De eerste volgende activiteit is een sponsorloop op vrijdag 12 april bij de twee Larense basisscholen. De leerlingen zullen daar hard hun best doen om de meiden financieel een handje te helpen. Op Koningsdag zal in Laren tijdens een veiling de 'kunstkoe' van LouKa worden verkocht en zal men aanwezig zijn op de Oranjemarkt in Warnsveld. Op Hemelvaartsdag zal LouKa een Kofferbakverkoop houden bij de Zwiepse Molen.

Meer berichten