Voor de wedstrijden in Duitsland mag Patrick Zieverink op het onderdeel straat en zetten deelnemen en Suzan mag op alle drie de onderdelen deelnemen. Foto: PR
Voor de wedstrijden in Duitsland mag Patrick Zieverink op het onderdeel straat en zetten deelnemen en Suzan mag op alle drie de onderdelen deelnemen. Foto: PR (Foto: )

Patrick en Suzan Zieverink geplaatst voor internationaal klootschiettoernooi

RUURLO – De ontknoping van de straatwedstrijden van de Champions Tour voor het klootschieten vonden zaterdag plaats in het Twentse Losser. In de diverse klassen konden nog meerdere personen winnaar worden van het onderdeel straat en van het allround kampioenschap van de Nederlandse Klootschieters Bond. Een wedstrijdreeks waarin de kernploegleden onderling uitmaken wie de beste allrounder (straat, veld en zetten) is van Nederland. De straatwedstrijden gaan over een parcours van duizend meter lengte. Extra interessant is dit jaar het jubileum toernooi van de Duitse bond VSHB uit Sleeswijk Holstein. Deze bond bestaat 125 jaar. De beste vier mannen, twee vrouwen, twee jongens en twee meisjes mogen namens de NKB deelnemen aan deze wedstrijden die gehouden worden in het Hemelvaartweekend.

Na de opgave van Michael Roerdink bleef Patrick Zieverink van KV 't Broek uit Ruurlo over om namens de Achterhoekers de eer hoog te houden. Na twee goede wedstrijddagen was het doel de goede score te verbeteren. Na twee spannende omlopen bleek dit helaas niet het geval en werd het punten tellen. De verschillen waren net als vorig jaar gering. Een derde plaats met een gelijk aantal punten als nummer vier en maar een punt voorsprong op de nummers vijf en zes gaf wel aan hoe de deelnemers aan elkaar gewaagd waren. Helaas waren er bij de vrouwen en jongens geen deelnemers uit de Achterhoek.

Bij de meisjes stond Suzan Zieverink van 't Broek voor een grote uitdaging. Ze stond na de vorige wedstrijden op een tweede plaats. Het verschil met nummer een en drie was klein. Om verzekerd te zijn van een tweede plaats moest ze minimaal een omloop winnen en dat deed ze dan ook direct in de eerste ronde. Om te kunnen winnen moest ze de tweede omloop ook winnen. Na drie mindere schoten was dit niet meer mogelijk en eindigde ze in het klassement op de tweede plaats. Het bijbehorende ticket om in Duitsland te mogen deelnemen was veiliggesteld.

Ook in het allround klassement over de drie onderdelen is prima gescoord. Broer en zus stonden op het podium met een tweede plek voor Patrick Zieverink en een eerste plek voor Suzan. Voor de wedstrijden in Duitsland mag Patrick Zieverink op het onderdeel straat en zetten deelnemen en Suzan mag op alle drie de onderdelen deelnemen. Een goed einde van een goed individueel seizoen.

Meer berichten