Arno Mennink in wereldtop automonteurs Mitsubishi

Ruurloër (3) beste Europeaan op prestigieuze wedstrijd in Japan

Door Adri Nijman en Jan Hendriksen

RUURLO/BORCULO - De 27-jarige Ruurloër Arno Mennink zal 14 februari 2019 niet snel vergeten. De technisch specialist en eerste automonteur van het Borculose Autobedrijf Nijman heeft die dag in Tokio laten zien thuis te horen in de wereldtop. Als vertegenwoordiger van Nederland en Europa zette hij op de prestigieuze Mitsubishi Global Service Skills Contest in de Japanse hoofdstad een uitstekende score neer. Hij eindigde als derde, in een deelnemersveld van 23 monteurs. Arno was ook nog eens de beste Europeaan. Winnaar werd een Indonesiër en tweede een monteur uit Thailand.

Nadat de deelnemers een dag eerder al getest waren op theoretische kennis was het op 14 februari tijd voor de praktijkfinale. Het team van Mitsubishi had voor de finalisten een aantal uitdagende problemen in petto. Daarin kwamen kennis van elektronica, programmeren en het opsporen van storingen aan bod. Ook werd streng gelet op het volgen van de juiste werkprocedures met betrekking tot veiligheid en milieu. Arno Mennink heeft dan ook zijn visitekaartje afgegeven door als derde te eindigen in deze 'uitwedstrijd' in Azië. De deelnemers hadden dertig minuten de tijd om drie opdrachten op de lossen, waaronder een storing aan de auto.
Arno Mennink over de wedstrijd: "Na dertien minuten was ik al klaar. Daarna was het spannend hoe ik zou worden beoordeeld op veilig en netjes werken. En hoe ik de theorie had gedaan." De Ruurloër is een mooie ervaring rijker en is superblij met zijn derde plek. "Dit had ik absoluut niet verwacht", aldus Arno die zaterdag bij thuiskomst door familie, vrienden en buren feestelijk werd onthaald.

Liefde
Arno's
resultaat tekent de liefde voor het vak die hij ook liet zien in de Europese Mitsubishi Technician Contest. Het ticket voor deze mondiale eindstrijd verdiende Arno in juni 2017. Toen won hij de Europese Mitsubishi Technician Contest. Op de Global Service Skills streden de winnaars van verschillende continenten om de felbegeerde titel 'Beste Mitsubishi monteur ter wereld'. Het was voor het eerst dat er Mitsubishi monteurs uit Europa aan de Mitsubishi Global Service Skills Contest meededen en dus ook de eerste keer dat 'Europa' op het podium stond.
Vorige week werd Arno voor hij naar Japan vertrok in de werkplaats van Auto Nijman feestelijk uitgezwaaid door familie, vrienden en klanten. Ook zijn terugkeer gaat niet ongemerkt voorbij. Vrienden, collega's en familie ontvangen nog een uitnodiging om te proosten op zijn prestatie.

Meer berichten