Foto:

RGV Ruurlo succesvol in vijfde divisie

RUURLO - De turnsters van de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV hebben afgelopen weekend bij hun tweede plaatsingswedstrijd in de vijfde divisie in Winterswijk weer enkele fraaie prestaties neergezet. De eerste wedstrijd was een groot succes dus de Ruurlose meisjes gingen vol verwachting op pad.

In de eerste wedstrijd waren de instappers aan de beurt. Yfke Maatkamp en Abby Meijerman, vorige keer eerste en negende, turnden opnieuw een goede wedstrijd. Abby wist een paar extra elementen neer te zetten, wat haar een mooie zevende plaats opleverde. Yfke deed het weer even strak als de vorige keer maar moest ditmaal een turnster voorlaten op het podium. Toch een hele verdiende tweede plaats. In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Laura Olthof. Zij turnde net als vorige keer een heel stabiele oefening. Dit leverde ook haar een tweede plaats op. Helaas moest de nummer een van de vorige wedstrijd, Jill Geelen, deze wedstrijd voorbij laten gaan.
Tegelijk met Laura waren op de andere baan de jeugd 1 meisjes bezig. Hier ging het tussen Maud Holsbeek en Jessica Kolkman. Tijdens de vorige wedstrijd was Jessica eerste, nu was het stuivertje wisselen: Maud ging er met de eerste plaats vandoor en Jessica werd netjes tweede. Fayénn Post werd wederom zesde. Nienke Groote Haar wist een nette twaalfde plaats te pakken. Famke Dolphijn en Richelle Haitink maakten te veel fouten en eindigden onderaan in de eindlijst.

Bij de junioren was alleen Aafke Hogevonder aanwezig: Noortje de Jong was geveld door de griep. Omdat zij vorige keer eerste en tweede waren, was het nu aan Aafke om de eer alleen hoog te houden. Helaas hield een val van de balk haar van het podium, maar ze haalde toch nog een vijfde plaats.
In de laatste wedstrijd waren de pupillen 2 aan de beurt. Hier had Inte Smeerdijk nog wat goed te maken, aangezien ze in de eerste wedstrijd door een grote fout niet bij de eerste tien eindigde. Ze turnde nu een goede wedstrijd en eindigde op een verdiende vijfde plaats. Tess Gotink, vorige wedstrijd derde, werd door een val van de balk zesde. Lilian Tragter eindigde op een zeventiende plek.
De laatste voorronde is op 30 maart. Dan wordt er ook bekend wie er door gaan naar de finale.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden