Zwolle loopt verder uit in Achterhoekse klootschietcompetitie

RUURLO – Koploper Zwolle wist met 49 schoten ruim te winnen van de overige teams in de tiende competitieronde van de Achterhoekse Klootschieters Federatie. Het thuis voordeel kwam zo helemaal tot z'n recht. Met nog twee wedstrijden is dit team alleen theoretisch nog in te halen door de achtervolgers.

De verschillen waren afgelopen weekeinde behoorlijk groot tijdens de tiende competitiewedstrijd op het parcours van Zwolle. Respelhoek uit Geesteren had maar liefst vier schoten achterstand op Zwolle en was met 53 schoten de beste van de achtervolgende teams. Met een tweede plaats in de eerste klasse werd ook de tweede plaats in het algemeen klassement iets steviger in handen genomen. De voorsprong op nummer drie Klein Dochteren uit Lochem bedraagt nu twee schoten aangezien dit team met 54 schoten binnen kwam. Een zelfde score als het team van 't Broek uit Ruurlo dat derde werd. Achter de top vier viel een gaatje want zowel Eibergen, 't Broek 2 als Onderlingen (Haarlo) kwamen met 58 schoten binnen. Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt het kampioenschap definitief vergeven. Voor de tweede plaats blijft het spannend tot het eind.

In de tweede klasse deed Heksenkring (Barchem) goede zaken. Met zestig schoten en een tweede plaats achter koploper Zwolle 3 werd de tweede plaats overgenomen van Onderlingen 2 dat met 62 schoten de zesde plaats bezette. Het Borculose Dijkhoek verraste met een goede score van zestig schoten en een bijbehorende derde plaats. Dit team dat zesde in het tussenklassement staat heeft nog steeds uitzicht op de vijfde plaats in de eindrangschikking. Het verschil is maar een schot met 't Broek 3 dat met 68 schoten een slechte dag had. Eibergen 2 dat een zelfde tussenstand als Dijkhoek heeft staat op de zesde plaats. De volgende competitie is 2 en 3 maart bij KV 't Broek in Ruurlo. De inhaalwedstrijd van 2 en 3 februari staat dan op het programma.

Meer berichten