Gemini DS1 doet zichzelf te kort

Algemeen

BORCULO - Woensdag 13 februari speelden in sporthal 't Timpke het eerste damesteam van volleybalvereniging Kerkemeijer Gemini tegen WIK Steenderen in de kwartfinale van de bekercompetitie van de regio Oost. Na de eclatante 4-0 zege tegen hen in de reguliere competitie, hadden de Borculose dames nu hun zinnen gezet om de halve finale te bereiken. Helaas is dat niet gelukt; de wedstrijd werd met 3-2 verloren.

Voor veel publiek ontspon zich een spannende strijd. Gemini begon de eerste set voortreffelijk. Met heel goede services werd de tegenstander onder druk gezet, werden er vele blokpunten gemaakt en draaide de aanval op volle toeren mede door een heel goede pass. In een ommezien was de setwinst binnen met 25-10 Toen de dames de tweede set begonnen met het maken van fouten, daardoor op een kleine achterstand kwamen, gaven ze de tegenstander de ruimte om beter in hun spel te komen. Die achterstand wist men niet meer in te halen, 22-25. In de derde set was het spelbeeld ongeveer het zelfde, met vele fouten van de Gemini dames. Aangezien WIK niet veel beter was, ging de strijd gelijk op, maar was aan het eind van de set de winst toch voor hen met 24-26. In de vierde set zag men bij Gemini iets van het niveau van de 1e set terug. Op alle onderdelen werd er beter gespeeld en werden er ook minder fouten gemaakt, met als resultaat set winst met 25-21. De vijfde set moest de beslissing brengen. De spanning steeg en het spel werd er niet beter op. De druk van het willen winnen werd de Borculose dames te veel, 9-15. Hierdoor veroverde WIK verdiend een plek in de halve finale. De teleurstelling bij Gemini was groot.