Burgemeester Annemieke Vermeulen, wethouder Mathijs ten Broeke en inwoners van Zutphen en Warnsveld lezen de Cultuurkrant Zutphen. Foto: Patrick van Gemert, Zutphens Persbureau
Burgemeester Annemieke Vermeulen, wethouder Mathijs ten Broeke en inwoners van Zutphen en Warnsveld lezen de Cultuurkrant Zutphen. Foto: Patrick van Gemert, Zutphens Persbureau (Foto: )

De Cultuurkrant Zutphen maandelijks op de deurmat bij 55.000 adressen

Kunst- en cultuuraanbod breder onder de aandacht via weekbladen Achterhoek Nieuws

ZUTPHEN - In september 2018 werd de eerste editie gelanceerd van de Cultuurkrant Zutphen. Een maandelijkse uitgave met daarin het kunst- en cultuuraanbod in Zutphen en Warnsveld. Na zes succesvolle edities wordt de Cultuurkrant voortgezet en uitgebreid in samenwerking met Achterhoek Nieuws, bekend als uitgever van Contact Zutphen-Warnsveld en dertien andere weekbladen in de Achterhoek. Vanaf maart valt de krant op de deurmat bij maar liefst 55.000 huishoudens in Zutphen, Warnsveld, de gemeente Bronckhorst, Borculo en Ruurlo. Daarnaast blijft de Cultuurkrant verkrijgbaar bij onder meer VVV Zutphen, Filmtheater Luxor en Bibliotheek Zutphen.

Het afgelopen half jaar zijn er zes edities van de Cultuurkrant Zutphen uitgebracht en werd de vraag naar de krant steeds groter. Gemeente Zutphen, Zutphen Promotie en cultuurpartners willen de Cultuurkrant daarom graag voortzetten en bij meer lezers, ook buiten Zutphen, onder de aandacht brengen. Zij zijn daarom verheugd over deze samenwerking met Achterhoek Nieuws. Wethouder Mathijs ten Broeke: "Gemeente Zutphen heeft als ambitie om de culturele hotspot van Oost-Nederland te worden. We hebben in Zutphen een uitzonderlijk rijk cultuuraanbod en de Cultuurkrant is daar een bijzonder podium voor. Zutphen Promotie heeft het afgelopen jaar samen met de culturele partners een heel mooie krant opgezet. Nu is het moment daar om de Cultuurkrant en daarmee ons culturele aanbod in de wijde omtrek aan de man te brengen."

Ook Achterhoek Nieuws-hoofdredacteur Gerwin Nijkamp is blij met deze samenwerking: "Onze lezers zijn erg geïnteresseerd in kunst en cultuur, zo blijkt uit het lezersonderzoek dat we vorig jaar hebben laten uitvoeren. Daar komen we aan tegemoet in onze weekbladen, maar ook verzorgen we regelmatig themabijlages en magazines voor culturele organisaties. Zo brengen we al sinds de eerste editie de World Press Photo-krant uit en sinds kort de Hanzehof Theaterkrant. De Cultuurkrant Zutphen is daar een prachtige aanvulling op. Hiermee kunnen we onze lezers nog beter bedienen op het gebied van kunst en cultuur." De vormgeving van de Cultuurkrant Zutphen blijft in handen van Marc Weikamp.

De Cultuurkrant Zutphen wordt vanaf eind februari maandelijks huis-aan-huis verspreid via Contact en Achterhoek Nieuws en is in Zutphen verkrijgbaar bij de gangbare afhaalpunten, waaronder: VVV Zutphen, Houtmarkt 75, Luxor Filmtheater, Houtmarkt 64, Stadhuis Zutphen, 's-Gravenhof 2, Musea Zutphen, 's-Gravenhof 4, Walburgiskerk, Kerkhof 3, Theater Hanzehof, Coehoornsingel 1 en Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2.

Meer berichten