Tabletcursussen in Bibliotheek Ruurlo

RUURLO - Op 13 maart (iPad) en 8 april (Android) start er in de Bibliotheek Ruurlo een nieuwe ronde van de cursus: Klik & Tik 'De Tablet'. Klik & Tik is uitermate geschikt voor iedereen die geen of nauwelijks ervaring heeft met de tablet. Er wordt zowel voor iPad als voor Androidtablets een cursus georganiseerd. Voor leden van de Bibliotheek is deze cursus gratis.

Deze cursus helpt om dingen te doen op de eigen tablet. Omdat er verschillende tablets zijn, zijn er ook twee programma's te volgen: één voor de iPad, de ander voor Androidtablets.
Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan: • aan- en uitzetten, opladen, geluid regelen, ontgrendelen, vegen, toetsenbord gebruiken; naar internet gaan, websites zoeken en informatie zoeken op websites; informatie zoeken op internet; e-mails versturen en ontvangen; • foto's en filmpjes maken en bekijken; verbinding maken met wifi; veilig werken op de tablet.

Iedereen met een iPad (herkenbaar aan het logo met het appeltje op de achterkant0 kan terecht vanaf woensdagochtend 13 maart (10.00-11.00 uur) in de Bibliotheek Ruurlo. Voor iedereen met een Androidtablet begint de cursus op maandagochtend 8 april (9.30-10.30 uur).

Wie wil deelnemen aan één van deze cursussen en wie in het bezit is van een iPad of Androidtablet, die niet ouder is dan vier tot vijf jaar, kan zich telefonisch aanmelden bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929) of in de plaatselijke Bibliotheek. Ook is het mogelijk om via www.oostachterhoek.nl een aanmelding te plaatsen. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb ( 53 euro per jaar) of door het betalen van het cursusgeld (zestig euro).

Meer berichten