Activiteiten in de voorjaarsvakantie

BORCULO - In de voorjaarsvakantie, op woensdag 27 februari, is er voor kinderen die hun zwemdiploma hebben en in groep 4 of hoger zitten de gelegenheid om gebruik te maken van een gevarieerd programma van 10.00 tot 15.00 uur dat verzorgd wordt door drie partners: Sportaccommodatie 't Timpke, NatasUnik (Natasja Hoekstra) en Het Fluoriet (Sandra Legters).

In de ochtend maken de kinderen kennis met en spelen zij allerlei denkspellen waarbij 21ste eeuwse vaardigheden zoals bijvoorbeeld probleemoplosvaardigheden en samenwerken een rol spelen. Een deel van deze spellen lijkt wat uitvoering betreft op traditionelere 'gezelschapsspellen' (aan een tafel) en een ander deel van deze spellen zal gespeeld worden in de sporthal. Het zijn geen spellen waarbij kinderen de competitie bij elkaar hoeven aan te gaan, of waarbij een appèl gedaan wordt op hun sportieve / motorische vaardigheden, maar juist meer op het ontwikkelen van eerder genoemde vaardigheden.
Na dit ochtendprogramma krijgen de kinderen een lunch aangeboden.
Na al de geestelijke inspanning van het ochtendprogramma kunnen de kinderen dan in de middag onder toezicht van personeel van 't Timpke gezellig samen zwemmen.
Aanmelden vooraf (uiterlijk op dinsdag 26 februari) is noodzakelijk en kan bij NatasUnik (natasunik @gmail.com) of bij Het Fluoriet (info @hetfluoriet.nl). Kinderen moeten (binnen)gymschoenen en zwemkleding meebrengen. Voor aanvang moeten de kosten van 17,50 euro worden voldaan in een enveloppe, voorzien van de naam van het kind en het telefoonnummer van een contactpersoon die op die dag zo nodig bereikbaar is.

Meer berichten