Klootschieters Zwolle winnen zesde landelijke straatwedstrijd

RUURLO - De mannen van klootschietvereniging Respelhoek uit Geesteren zoeken nog naar de goede vorm in de landelijke straatwedstrijden en waren zondag het minst presterende team van de Achterhoekse vertegenwoordigers. Ook Klein Dochteren uit Lochem overtuigde niet. De overwinning ging overtuigend naar het team van KV Zwolle uit Groenlo. De mannen van 't Broek uit Ruurlo wisten met een negende plaats hun positie te consolideren.

De Achterhoekse mannen hoefden niet al te ver te reizen voor de zesde wedstrijd van de Landelijke Straatcompetitie. Zondag was de omgeving van Baak het toneel. Zwolle (Groenlo), de koploper in de Achterhoekse competitie, slaagde erin de koploper in de landelijke straatcompetitie Mander twee schoten voor te blijven. Dit team werd met 51 schoten tweede. De mannen van 't Broek (Ruurlo) mochten ditmaal aantreden tegen Beuningen, de nummer twee in de competitie. Het was tot driekwart van de wedstrijd stuivertje wisselen tussen deze twee teams die beiden (zeer) goede schoten afwisselden met matige. Een paar keer net niet uitkomen bij een kruising maakte het verschil tussen deze teams. Beuningen scoorde met 54 schoten een vierde plaats. 't Broek kwam net voor de finish uit en Patrick Zieverink mocht net als de vorige keer weer meters maken. Met 149 meter lukt dat prima. De 57 schoten waren goed voor een negende plaats.
Ons Streven uit Tilligte werd ditmaal derde. Klein Dochteren (Lochem) kon met 60 schoten en een dertiende plaats de toppers niet volgen. Dit gold ook voor Respelhoek dat het in de Achterhoekse competitie aanzienlijk beter doet dan in de landelijke straatcompetitie. Ditmaal werd men met 63 schoten zestiende en laatste. In het algemeen klassement staat Zwolle na zes wedstrijden Zwolle vierde, en 't Broek zevende. Respelhoek neemt de dertiende plaats in en Klein Dochteren de vijftiende.
De zevende en laatste wedstrijd wordt op 24 maart gespeeld in het Twentse Albergen.

Meer berichten