De toneelgroep van Ons Genoegen die 'Een rits te ver' speelt met v.l.n.r. Erwin Bannink, Jannie Dinkelman, Daniël ter Haar, Ans Dinkelman, Janet ter Haar, Frank Bannink en Caroline Breman. Foto: PR.
De toneelgroep van Ons Genoegen die 'Een rits te ver' speelt met v.l.n.r. Erwin Bannink, Jannie Dinkelman, Daniël ter Haar, Ans Dinkelman, Janet ter Haar, Frank Bannink en Caroline Breman. Foto: PR.

Ons Genoegen speelt klucht 'Een rits te ver'

BARCHEM – Toneelvereniging Ons Genoegen Barchem leeft toe naar haar jaarlijkse toneeluitvoeringen. Nog enkele weken te gaan en dan is iedereen op zaterdag 2 maart, vrijdag 8 maart en zaterdag 9 maart in HCR In de Groene Jager van harte welkom voor een verblijf op camping 'De Wielewaal'. Want die staat centraal in de klucht 'Een rits te ver'.

'Een rits te ver' van Jon van Eerd is een schitterende komedie die bol staat van de humor en actie. Een klucht is niet het gemakkelijkste genre voor de spelers. Vaak zijn de teksten niet 'logisch' geschreven dus extra moeilijk om in te studeren. Daar komen dan nog de persoonsverwisselingen en het grote tempo bij. Maar juist dit is een grote uitdaging voor de spelers van Ons Genoegen. 'Een rits te ver' speelt zich af op camping De Wielewaal waar Harry Vermeulen de scepter zwaait. Men ziet Daniël ter Haar in deze prachtige hoofdrol die hij vol overgave onder de knie probeert te krijgen. Harry wordt op de camping bijgestaan door zijn dochter Lies. Caroline Breman speelt voor het eerst zo'n grote rol. Een hele uitdaging. Campingeigenaar Harry wordt geconfronteerd met een grote controle door de gemeente. Want dat is blijkbaar nodig. Wordt de camping wel goed onderhouden? Is de hygiëne op de toiletten en douches wel zoals het behoort te zijn? Dode muizen in de wasbak, strepen in de wc pot, enz. Volgens insiders laat het onderhoud veel te wensen over. En er heersen zelfs morele wantoestanden volgens een niet op haar mondje gevallen 'campinggast'. Deze gast, Maya Hak, gespeeld door Janet ter Haar werkt danig op de zenuwen van Harry. En dan komt er nog zo'n kranige dame die weet waar een camping aan moet voldoen. Janny Dinkelman kruipt in de huid van Karin van Kralingen. Met behulp van hun Chinese werkneemster Lang Leng Hop (Ans Dinkelman) wordt door vader en dochter wanhopig geprobeerd om de camping tiptop in orde te maken voordat de inspecteur van de gemeente arriveert. En natuurlijk, ook op deze camping melden zich gasten die er een andere leefwijze op nahouden dan gebruikelijk. Norbert (Erwin Bannink) slaapt overdag en is 's nachts actief. Student Jasper (Frank Bannink) is al lang verliefd op Liesje maar dat mag vader Harry nu nog niet weten. Al met al een zeer vermakelijke klucht waarbij de lachspieren danig op de proef worden gesteld. De uit eigen leden bestaande decorploeg is nog druk in de weer om een prachtig decor op de planken te zetten. De regie van het toneelspel is in handen van Willy Klokman en souffleur is Anneke Koeleman.

Voorverkoop kaarten
Zaterdagavond 2 maart en vrijdagavond 8 maart beginnen de voorstellingen om 20.00 uur. Zaterdagmiddag 9 maart is de aanvang om 14.00 uur. Entree: 7,50 euro per persoon, donateurs van Ons Genoegen betalen twee euro per persoon op vertoon van hun donateurskaart. Voorverkoop vanaf zaterdag 16 februari bij Koeleman, Borculoseweg 3 Barchem tel. 06-12580421 of 0573- 449446

Meer berichten