Arno Mennink, met de trofee die hoort bij de Europese titel. Foto: PR
Arno Mennink, met de trofee die hoort bij de Europese titel. Foto: PR

Arno Mennink naar WK voor monteurs in Japan

RUURLO - Ruurloër Arno Mennink is de eerste Nederlandse deelnemer aan de prestigieuze Mitsubishi Global Service Skills Contest in Japan, een WK voor monteurs.

Op 10 februari stapt Arno op het vliegtuig naar Tokio. De technisch specialist en eerste automonteur van Autobedrijf Nijman doet daar op 14 februari een gooi naar de wereldtitel. Hij is daarmee de eerste Nederlander die zich kwalificeert voor de eindstrijd.

Auto's worden steeds complexer. De monteurs worden dan ook uitgebreid op alle aspecten van autotechniek. Denk aan kennis van elektronica, stellen van diagnoses en opsporen van storingen. Ook het volgen van de juiste werkprocedures met betrekking tot veiligheid en milieu komt aan bod.
Arno ziet uit naar de wedstrijd. "Hoe groter het probleem, hoe mooier", zegt hij. "Vooral elektronica vind ik mooi om te doen. Als het niet lukt om de storing op te lossen, dan ben ik even niet te genieten." Het tekent de gedrevenheid die Arno ook liet zien in de Europese editie van de Mitsubishi Technician Contest.

Het ticket voor de eindstrijd verdiende Arno toen hij de Europese Mitsubishi Technician Contest. Dit is een grootschalig evenement dat wordt georganiseerde door Mitsubishi Europe. De twaalf nationale kampioenen strijden daar tegen elkaar om de Europese titel én het felbegeerde ticket voor het wereldkampioenschap in Japan.
Op vrijdagavond 8 februari werd Arno feestelijk uitgezwaaid in de werkplaats van Auto Nijman door familie, vrienden en klanten. Het verloop van de wedstrijd is te volgen via de site autonijman.nl en via de Facebookpagina van Autobedrijf Nijman.

Meer berichten