Puttenaren winnen Open Berkelland Dartstoernooi

RUURLO - Het was afgelopen weekeinde inmiddels alweer de vijftiende keer dat Stichting Berkelland Open Darts haar jaarlijkse Lubron Open Dartstoernooi Berkelland organiseerde. Wederom bleek het toernooi in sporthal 't Rikkenhage populair: zaterdag en zondag kwamen tientallen darters van dichtbij en veraf naar Ruurlo. Voor de gezelligheid én die felbegeerde prijzenpot van enkele honderden euro's.

Door Jan Hendriksen

Op 28 dartbanen streden zaterdag 53 tweetallen om de eerste plaats bij de koppels en zondag namen 84 singles deel aan het toernooi: 68 mannen, tien vrouwen en zes jongeren. Hoewel het prijzengeld darters aantrekt, staan vooral plezier en enthousiasme voorop zo benadrukte Mike Bats van Stichting Berkelland Open Darts, dat als spelleider dit jaar voor het eerst Henk Westerdaal uit 's Heerenberg had ingeschakeld.
Zaterdag ging de overwinning in het koppeltoernooi naar Theo van Drie en Rudy Pieper uit Putten. Het tweetal nam voor het eerst deel aan het toernooi en was via een
dartswebsite op de hoogte gekomen van het Ruurlose toernooi. "Eind vorig jaar hebben we ook in Zieuwent aan een dartstoernooi deelgenomen. Maar van het toernooi in Ruurlo hadden we nog nooit gehoord", zo verklaarde Theo van Drie (32) toen hij de finalewedstrijd met zijn dartvriend Pieper had gewonnen van de Winterswijkse broers Johan en Bertus Roode (5-3).
Van Drie
was content over de organisatie. "Het toernooi is met 28 banen ruim opgesteld en het licht in de sporthal is prima om goed te kunnen gooien", zo verklaarde Van Drie net voordat Mike Bats van de organisatie hem optrommelde voor de prijsuitreiking.
Beide Puttenaren zijn actief voor de Puttense dartclub Bosrand Masters. Van Drie: "Normaliter nemen we alleen deel aan toernooien die tussen Harderwijk en Arnhem worden georganiseerd. Dit toernooi in de Achterhoek was dan ook een 'uitstapje'. Maar wie weet komen we volgend jaar weer terug.

Knock-out
Zondag waren de 68 mannen onderverdeeld in diverse poules om via een knock-out systeem tot twee finalisten te komen
zowel in de winnaars- als verliezers poule. Doordat sommige partijen niet snel werden uitgegooid duurde het tot zondagavond tot extreem laat voordat uiteindelijk de finalepartij kon worden gespeeld. Bij de mannen won uiteindelijk Derk Telnekers uit Deventer. Een darter met ervaring, want hij nam ook deel aan de Lakeside. Bij de dames won de Groenlose Nicole Tekampe en bij de jeugd Siebe Hilderink uit Neede.
Uitslagen singles: Heren: 1. Derk Telnekers; 2. Toon te Kamp (Doetinchem); 3. Kobus Vriezen (Zutphen); Verliezersronde: 1. Eddy Telnekers (Deventer); 2. Nico Mennink (Ruurlo); 3. Patrick Beestman (Winterswijk). Dames: 1. Nicole Tekampe; 2. Carla Schoots (Doetinchem); 3. Maaike Jeene (Borculo); Verliezersronde: 1. Marjolein Oerlemans (Lichtenvoorde); 2. Hannie Stegeman (Ruurlo); 3. Annelies Marsman (Groenlo). Jeugd: 1. Siebe Hilderink; 2. Vincent Beulink (Winterswijk); 3. Justin Bats (Ruurlo).

Meer berichten